Puheenaihe

Romanialainen porukka tehtaili kultavarkauksia – saivat ehdollista

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut kolmen romanialaisen porukan kulta- ja kelloliikkeisiin kohdistuneesta varkaussarjasta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Käräjäoikeus tuomitsi porukan myös menettämään käyttämänsä henkilöauton Suomen valtiolle. Henkilöauto katsottiin liikkuvan rikollisporukan rikoksentekovälineeksi.

Porukka kiersi Suomessa eri paikkakunnilla viime huhtikuussa ja nappasi eri kokoonpanoissa kulta- ja kelloliikkeistä mukaansa koruja harhauttamalla myyjää.

Tuomion mukaan kohteiksi joutuivat koruliikkeet Nurmijärvellä, Varkaudessa, Helsingissä, Laitilassa ja Uudessakaupungissa.

Varkaat veivät niistä ranne- ja kaulaketjuja sekä sormuksia yhteensä yli 24 300 euron arvosta.

Porukka jäi kiinni Varkaudessa, jolloin heidän hallustaan löytyi koruja yli 9 800 euron edestä. Koruja oli piilotettu auton rakenteisiin. Muut varastetut korut jäivät kateisiin.

Oikeus tuomitsi 37-vuotiaan miehen seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hänet tuomittiin viidestä varkaudesta.

Lisäksi 41- ja 48-vuotiaat tekijät tuomittiin kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen varkaudesta ja kätkemisrikoksesta..

Kiinnijäämisensä jälkeen porukka oli Itä-Suomen poliisin vaatimuksesta runsaat kaksi kuukautta Suomessa, mutta he pääsivät sen jälkeen vapaaksi ja ovat todennäköisesti jo poistuneet Suomesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu