Puheenaihe

Veikkaa milloin ensilumi sataa – katso kriteerit täältä

Näitä kelejä odotellessa kannattaa käydä veikkaamassa, milloin ensilumi sataa stadiin.

Jussi Vehkasalo

Päivät lyhenevät ja lämpömittarin lukemat valuvat öisin lähelle nollaa. Kaupungin katujen hoidosta vastaavan Staran perinteisessä kisassa arvuutellaan jo päivää, jolloin aurausta vaativa ensilumi sataa Helsinkiin.

Kisan sääntöjen mukaan ensilumi katsotaan sataneeksi, kun kolme Staran kuudesta hoitopiiristä ryhtyy lumitöihin. Aura-autoja tarvitaan, kun sulamatonta lunta kertyy maahan viitisen senttiä.

 

Aurattava ensilumi on Staran työnjohdon merkintöjen mukaan useimmiten satanut marraskuun puolivälin jälkeen, mutta 2010-luvulla selvästi myöhemmin.

Tälle vuosikymmenelle mahtuu peräti kolme vuotta, jolloin ensilumi on tullut Helsinkiin vuodenvaihteen jälkeen. Viime talvena kisa ratkesi 17. joulukuuta, kun aurauskalusto lähti laajasti liikkeelle.

Kilpailuun voi osallistua Staran verkkosivuilla.

 

Ensilumikisan vastausaika päättyy perjantaina 22. marraskuuta. Jos ensilumi aurataan ennen vastausajan päättymistä, hyväksytään viimeistään lumisadetta edeltävänä päivänä saapuneet vastaukset. Oikein arvanneiden kesken arvotaan vapaavalintainen suksipaketti.

Staran yksikönjohtaja Ville Alatyppö muistuttaa, että jo nyt on syytä olla varovainen liikenteessä, sillä tienpinnat ovat usein liukkaita ennen ensilunta. Myös kaduille putoavat lehdet voivat lisätä liukkautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu