Puheenaihe

Itä-Helsingissä alkaa siltaremontti, joka katkaisee metroliikenteen kokonaan kahdeksi viikoksi

Vuosaaren metrosiltaa peruskorjattiin tänä vuonna. Ensi vuoden lopussa alkaa Kipparlahden siltaremontti.

Jussi Vehkasalo

Herttoniemen kupeessa sijaitsevan Kippalahden sillan uusiminen tulee tekemään pitkän katkoksen metroliikenteeseen.

Metrosillan remontin on tarkoitus alkaa loppuvuonna 2020. Kesällä 2021 remontti tulee vaikuttamaan metroliikenteeseen niin, että metrot eivät kulje lainkaan Itäkeskuksen ja Sörnäisten välillä noin kahden viikon aikana.

– Aikataulut tulevat tarkentumaan vielä lähempänä, mutta alustavasti näin on, sanoo HKL:n projektipällikkö Eero Valkama.

HKL vastaa muun muassa metrojen liikennöinnistä sekä asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä.

Liikenteen järjestämisestä vastaava Helsingin seudun liikenne (HSL) hoitaa korvaavan liikenteen järjestämisen katkon ajaksi. Käytännössä järjestelyt tullaan todennäköisesti hoitamaan katkokset aikana niin, että metrot kulkevat normaalisti Kulosaaresta keskustan suuntaan. Herttoniemestä itään kyydit tullaan korvataan busseilla.

Uusi silta rakennetaan vanhan sillan viereen, josta se työnnetään vanhan tilalle uuden valmistuttua. Siltaremontti valmistuu alkuvuonna 2022.

Silta sijaitseee noin puoli kilometriä Herttonimen metroasemasta keskustan suuntaan.

Kipparlahden vuonna 1972 valmistunut silta uusitaan, koska uudet metrojunat vaativat sitä ja metrokapasiteettia tullaan kasvattamaan.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 3,8 miljoonaa euroa. Liikenneliikelaitoksen johtokunta käsittelee sillan uusimista ja sen hankesuunnitelmaa kokouksessaan tämän viikon torstaina.

Sillan rakenteissa on käytetty viimeisen vuosikymmenen aikana riskirakenteeksi tunnistettuja KA-jännemenetelmällä tuotettuja rakenteita. Samanlaisia rakenteita on käytetty myös muissa HKL:n metrosilloissa.

Metrosiltojen kuntoa on kartoitettu viime vuosina HKL:n teettämissä tutkimuksissa. Tänä vuonna tehvyt viimeisimmät tutkimukset ovat vahvistaneet, että nykyisen sillan rakenteet eivät enää täytä rakenteille asetettuja vaatimuksia. Välittömiä riskejä sillan käytön jatkosta ei tutkimuksissa kuitenkaan ole havaittu. Kippalahden siltaa vahvistettiin jo vuonna 2017.

Kesällä 2021 on tarkoituksena vahvistaa myös Siilitien ja Sahaajakadun metrosiltoja. Kaikki metrosillat on vahvistettu 2020-loppuun mennessä, jolloin HKL varautuu uuden metrokaluston hankintaan.

Korjaus 17.10. kello 14.33: Siltaremontti valmistuu alkuvuonna 2022, ei vuonna 2020. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Metroasemien puhelinten latauspaikat viivästymässä – "Rautatientorin vesivahinko on työllistänyt ihmisiä"13.10.2019 10.05
Bussikuskeista on tullut eniten palautetta HSL:n asiakaspalveluun – Tänä vuonna uusi palauteryhmä ohitti kuljettajat15.10.2019 07.05
Voiko Pasilan uudelle asemalle eksyä? – HSL, VR ja Tripla tuovat suuren määrän opastajia12.10.2019 10.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu