Puheenaihe

Helsinkiin tulossa kierrätyskalusteilla sisustettu päiväkoti – tekee uudenlaista yhteistyötä suositun verkkokirpputorin kanssa

Voisalmen päiväkoti juhlii arjen keskellä. Aihekuva.

Arkisto / Sirpa Ylönen

Pitäjänmäkeen avataan ensi helmikuussa kiertotalouspäiväkoti.

Yksityinen päiväkoti Kamukoti pyrkii hankkimaan mahdollisimman suuren osan kalusteistaan käytettynä. Päiväkoti tekee yhteistyötä kierrätetyn tavaran etsimisessä verkkokauppakirpputorina tunnetun Tori.fi:n kanssa.

– Olemme jo aloittaneet etsinnät. Toritetun tavaran täytyy luonnollisesti olla hyväkuntoista ja hygieenistä, mutta ei ole syitä ajatella, etteikö sellaista tarpeistoa löytyisi. Uskomme, että Suomesta löytyy käytettyä tavaraa myös päiväkodin tarpeisiin, toteaa päiväkodin johtaja Jenni Mäkinen tiedotteessa.

Päiväkotiin on tulossa 40 hoitopaikkaa 1–5-vuotiaille lapsille. Pitäjänmäelle avattavissa tiloissa on 400 neliötä. Henkilökuntaan kuuluu kolme varhaiskasvatuksen opettajaa, neljä lastenhoitajaa ja yksi päiväkotiapulainen.

Kamukodin perustajia ovat psykologit Johanna Vilmi ja Kristian Kurikka, lastentarhanopettaja Saara Rinta-Filppula, fysioterapeutti Katri Suomalainen sekä juristi Michael Ristaniemi.

Käytettyjen tavaroiden löytymisessä päiväkoti tulee tekemään ennennäkemätöntä yhteistyötä Tori.fi:n kanssa.

– Olemme olleet heidän kanssaan yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa. Ideaa on jalostettu yhdessä matkan varrella, koska meillä on yhteinen päämäärä ja halu edistää kiertotaloutta. Näemme nyt ensimmäistä kertaa, että kiertotalous ulottuu varhaiskasvatukseen asti, kertoo markkinapaikkajohtaja Timo Huhtamäki Helsingin Uutisille.

Päiväkodin ja verkkokirpputorin yhteistyö tarkoittaa käytännössä sitä, että Tori.fi kohdentaa verkossa markkinointiaan tavaranmyyjiin muun muassa saamien sijaintitietojen avulla.

– Pystymme kohdentamaan markkinointiamme, jotta saisimme syntymään kiertotaloutta. Haluamme samalla osoittaa, miten kilometrinkin säteellä voi löytyä tavaraa. Uskomme, että tässä olisi selkeä keissi, josta julkinen sektori voisi ottaa mallia ja saada kustannuksia laskemaan, Huhtamäki jatkaa.

Tori.fi:ssä vierailee kuukausittain 2,4 miljoonaa kävijää. Viime vuonna sivustolla oli 270 miljoonaa kävijää. Toriin jätettiin viime vuonna yli 10,3 miljoonaa ilmoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu