Puheenaihe

Puistojen kesäruokailuun aiotaan lisätä vegaanisten ruokien osuutta – "Puistossa tarjotaan yksi ruoka kaikille"

Viikkarissa Viikissä jonotettiin viime kesänä puistoruokaa.

Johanna Erjonsalo/Arkisto

Leikkipuistojen kesäruokailuun voidaan ensi vuodeksi lisätä vegaanisten ruokien osuutta.

Näin vastataan kasvatus- ja koulutuslautakunnan lausuntoehdotuksessa Leo Straniuksen valtuustoaloitteesta leikkipuistoruokailun vegaanivaihtoehtojen lisäämisestä. Lautakunta käsittelee asiaa tiistaina. Helsingin Uutiset kertoi aloitteesta aiemmin kesäkuussa. Tuolloin jutun yhteydessä julkaistuun verkkokyselyyn tuli yli 3800 vastausta aiheesta.

Kaupunki korostaa, että vaihtoehtoja leikkipuistoruokailuun ei voi kustannus- ja käytännön syistä lisätä.

Puistolounas valmistetaan Palvelukeskus Helsingin ruokatehtaassa Vantaan Pakkalassa.Isoissa padoissa valmistuu päivän ruoka, jonka määrä on noin 2 000 kiloa.

Leikkipuistoruokailun tapahtuessa ulkona puisto-olosuhteissa ja ilman ennakkoilmoittautumista ei pystytä huomioimaan erityisruokavalioita tai tarjoamaan useampia vaihtoehtoja. Ruokavaihtoehtojen lisääminen toisi lisäkustannuksia ja lisäisi hävikkiä, joten kaikkien tulee syödä listalla olevaa yhtä ruokaa., todetaan kasvatus- ja koulutuksen toimialalta.

Viime kesänä leikkipuistoissa ruokaili 156 792 lasta. Kasvisruokapäiviä oli kerran viikossa eli 9 kertaa, joista vegaaneja ruokia oli kaksi.

Seuraavan kesän leikkipuistoruokalistan suunnittelun kohdalla kaupunki kertoo kartoittaneensa vegaaniruokien osuuden lisäämistä. Tämän hetken tilastojen perusteella vegaaniruokailijoiden osuus on vielä suhteellisen pieni verrattuna muihin ruokailijoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin palveluasiantuntija leikkipuistojen vegaaniruoka-aloitteesta: "Emme voi siirtyä pelkkään kasvisruokaan"28.6.2019 09.50
Helsingin leikkipuistoruokailuun halutaan lisää vegaanivaihtoehtoja – "Vanhemmat laittaneet palautetta"26.6.2019 07.25
Unicafe etsii korvaajia myös soijalle ja riisille – "Riisin poisjättämistä jo kokeiltiin, mutta se ei onnistunut"17.10.2019 19.20
30 litraa italianpataa katosi hujauksessa leikkipuistossa – "Kesäkeittoa ei ole ollut enää moneen vuoteen"4.7.2019 06.50
Kolumni: Hei hei, juusto ja voi! – Kokeilin vegaanihaastetta12.10.2019 07.00
Vegaaninen tuote ei olekaan vegaaninen – ruokatalolta takaisinveto29.8.2019 11.56
Lassilan leikkipuisto remonttiin – kahluuallas poistetaan13.9.2019 14.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu