Puheenaihe

Suomen kovatuloisin nainen on maahanmuuttaja – vuositulot lähes 40 000 000 euroa

Uusimmat verotiedot kertovat, että turkulainen Maria Severina oli viime vuonna Suomen eniten ansainnut nainen. Kuvituskuva.

Annamaija Herola

Maanantaiaamuna julkistetut tiedot vuoden 2018 verotuksesta osoittavat, että koko maan suurimmat tulot on naisten osalta onnistunut keräämään Maria Severina, jonka ansiotulot olivat 36,2 miljoonaa euroa ja pääomatulot hieman yli kolme miljoonaa euroa.

Vuonna 1966 syntynyt Maria Severina on maahanmuuttaja, joka valittiin 2012 vuoden uusturkulaiseksi. Hän on muuttanut Suomeen yli 20 vuotta sitten ja on Suomen kansalainen

Severina toimii bioteknologiayhtiö HyTestin toimitusjohtajana. Yhtiö toimittaa raaka-aineita diagnostiikkateollisuudelle, esimerkiksi sydäninfarktien tunnistamiseen.

 

 

Suomen verokeisari on 127,5 miljoonan euron tuloillaan Ilkka Paananen, joka on Supercellin toimitusjohtaja. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat 18 miljoonaa euroa. Pääomatulot olivat 92 miljoonaa euroa.

Myös verolistan kakkonen on Supercellin johtohahmoja: yhtiön luovalla johtajalla Mikko Kodisojalla oli ansiotuloja 15 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 83 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten verotettavia kokonaistuloja vuonna 2018 oli Karl Kyöstilällä. Hänen verotettavat kokonaisansiot olivat 47,3 miljoonaa euroa. Hänet tunnetaan hammashoitolaitteita myyvästä ja valmistavasta Planmeca-yrityksestään.

Suomen kovatuloisimpien listalla sijalla neljä on Asko Myllymäki, 41 miljoonan euron kokonaistuloilla. Hän myi viime vuonna rakennusliike Lehto Groupin osakkeita kymmenillä miljoonilla euroilla.

 

Verottajan medialle ennakkoon antama lista ei ole täysin kattava, sillä kaikkiaan 231 vähintään 100 000 euroa ansainnutta henkilöä on kieltänyt tietojensa luovuttamisen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yli 20 miljoonan tienestit – pelifirman myynti nosti uusia nimiä Suomen kovatuloisten listalle4.11.2019 08.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu