Puheenaihe

Ammattiliitto kokoaa mielenosoituksen Postin työehtojen romutusta vastaan – täyttyykö Helsingin keskusta huomenna oransseista liiveistä?

Postilaisten ammattiliitto järjestää tiistaina mielenilmauksen Helsingin keskustassa. Kuvituskuva.

Matti Ihatsu

Posti- ja logistiikka-alan unionin aktiivit järjestävät tiistaina mielenosoituksen Helsingin keskustassa. PAU:n tiedotteen mukaan mielenilmaus järjestetään Postin työehtojen romuttamista vastaan.

Tapahtuma alkaa kello 13, jolloin postilaiset lähtevät Ilmalan juna-aseman viereiseltä parkkipaikalta Postin pääkonttoria.

Mielenosoituksen Facebook-sivulla muistutetaan, että postilaiset ovat jo kauan joustaneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa.

– Irtisanomisten ja muista syistä johtuvan väen vähentymisen vuoksi yksittäisten työntekijöiden työmäärät lisääntyvät entisestään ja kiitokseksi niistä selviytymisestä saamme työehtojen polkemista.

PAU:n mukaan työntekijöiden arvostuksen puute ja Postin johdon ylimielisyys on mennyt äärimmäisyyksiin.

– On tullut aika kerääntyä yhteen ja suunnata katseet kohti Postintaival 7 -päärakennusta eli sinne, missä Postin päätöksiä tehdään, liitto luonnehtii.

Järjestäjät toivovat, että mielenilmaukseen tulijat pukeutuisivat postiliiveihin tai -takkeihin.

PAU on posti-, viestinvälitys- ja logistiikka-aloilla toimivien toimihenkilöiden ja työntekijöiden liitto, johon kuuluu nykyisin noin 26 000 jäsentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu