Puheenaihe

Ruotsi yrittää omia Coca-Colan pukkihahmon piirtäjän Suomelta – Cokis-rekan uusi kiertue on nyt julki!

Suomalaisen jonotuskulttuurin taidonnäyte nähtiin juuri ennen jouluaattoa viime vuonna Järvenpään Citymarketin pihamaalla, kun useat sadat kaupunkilaiset jonottivat päästäkseen tekemään lähempää tuttavuutta kaupunkiin saapuneen Coca-Cola-rekan kanssa.

Sauvo Jylhä

Suuren suosion viime talvena kerännyt virvoitusjuomayhtiö Coca-Colan joulurekka kiertää Suomea tänä vuonna uusilla paikkakunnilla.

Rekan reitti alkaa Vantaalta ja päättyy Ahvenanmaalle, jonne rekka seilaa Viking Grace -aluksen kyydissä Turusta.

Rekan pysähtyminen Ahvenanmaalle on pieni muistutus ruotsalaisille, jotka ovat olleet halukkaita omimaan pukkihahmon piirtäjän itselleen, vaikka taiteilijan isän suku tulee Suomesta.

Coca-Cola-pukin juuret ovat Ahvenanmaalla. Hahmon kehitti 1930-luvulla Yhdysvalloissa Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta, Föglön saarelta.

Sundblom uudisti alun perin pelottavan ja synkän joulupukin lämminhenkiseksi punanuttuiseksi hahmoksi, jollaisena se tunnettaan nyt ympäri maailman.

Sundblomin luoma pukki hymyilee luonnollisesti myös Suomea kiertävän rekan kyljessä.

– Joulurekka on kiertänyt kaikkialla pohjoismaissa Islantia myöten. Mielestämme nyt oli korkea aika viedä rekka Sundblomin juurille Ahvenanmaalle. Samalla voimme kansainvälisesti myös muistuttaa tämän ikonisen jouluhahmon suomalaisista juurista: Ruotsissahan Sundblomin kerrotaan olevan ruotsalainen äitinsä kotimaan vuoksi, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo tiedotteessa.

Sundblom ehti luoda vuosien 1931 ja 1964 välillä yli 40 öljymaalausta Coca-Cola -joulupukista. Nämä lukuisat joulupukkikuvat ovat vieläkin käytössä Coca-Colan mainoksissa, julisteissa, pakkauksissa ja monissa muissa materiaaleissa, Natri kertoo.

Yhteensä joulurekka vierailee 10 paikkakunnalla. Värikäs kulkue suuntaa muun muassa Vantaalle, Tuuriin, Seinäjoelle, Turkuun, Kirkkonummelle ja Maarianhaminaan.

Lisäksi pysähtymislistalle nostetaan yksi kaupunki, jonka suomalaiset pääsevät valitsemaan äänestämällä. Vaihtoehtoina ovat Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia ja Pori.

Joulurekka on reilun 20 vuoden aikana vieraillut yli 300 paikassa ympäri maailmaa. Viime vuonna Joulurekka pysähtyi ensimmäistä kertaa ikinä Napapiirillä ja suomalaisen Joulupukin ja Joulurekan tapaaminen Rovaniemellä kiinnosti myös kansainvälistä mediaa.

Joulurekan kyljessä komeilee Haddon Sundblomin luoma pukkihahmo. 

 

Kiertueaikataulu

 

Vantaa la 7.12.

Kouvola ma 9.12.

Joensuu ti 10.12.

Tuuri to 12.12.

Seinäjoki pe 13.12.

Turku la 14.12.

Kirkkonummi ma 16.12.

Äänekoski ti 17.12.

Suomalaisten äänestämään kaupunkiin ke 18.12.

Maarianhamina la 21.12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu