Puheenaihe

Epäilyttääkö taksisi kuski? Näillä vinkeillä valitset luotettavan ja turvallisen taksin pikkujouluhiprakassakin

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Käynnissä oleva pikkujoulukausi tarkoittaa monelle myös seisomista taksijonossa.

Lähitaksin mukaan ruuhkaisimmat viikonloput ovat taksiliikenteessä todennäköisesti 22.–23.11., 29.–30.11. sekä itsenäisyyspäivän pitkän viikonlopun vuoksi 5.–7.12. Pahimmat ruuhka-ajat taksin saannissa ovat pikkujoulukautena perinteisesti viikonloppuisin kello 23–02 ja aamuyöllä kello 04–05.

Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen neuvoo firman tiedotteessa, että taksi kannattaa yöaikaan tilata muualle kuin taksitolpalle.

– Luotettavan taksin saa pikkujouluöinä parhaiten tilaamalla sen johonkin osoitteeseen – ei siis taksitolpalle tai sen viereen – sovelluksella tai puhelimitse haluamastaan taksikeskuksesta, hän toteaa tiedotteessa.

– Tilauskeskuksen puhelinlinja voi kuitenkin olla ruuhkainen kaikkein kiireisimpinä tunteina ja myös vapaan auton saaminen voi kestää tavallista pidempään. Tilataksit kannattaa tilata hyvissä ajoin etukäteen taksikeskuksesta, ja myös henkilöautoja voi tietyin rajoituksin tilata ennakkoon, toimitusjohtaja jatkaa.

Liikkeellä on todennäköisesti entisvuosien tapaan runsaasti pimeitä takseja. Myös taksiuudistus on aiheuttanut sen, että hinta saattaa vaihdella kyytien välillä paljonkin.

Pentikäisen mukaan luotettavan taksin tunnusmerkkeihin kuuluu selkeästi näkyvillä oleva ennalta määritetty yksityiskohtainen hinnasto, kuljettavalla näkyvillä oleva kuljettajakortti sekä auto, jonka väreistä näkee minkä taksiyrityksen väreissä auto ajaa.

– Luotettavalla taksilla ajettaessa käytetään mittaria, ellei kiinteästä hinnasta ole sovittu etukäteen. Matkasta saa aina taksamittarista tulostetun kuitin, josta käyvät ilmi myös taksiyrittäjän nimi ja yhteystiedot. Nämä avittavat esimerkiksi tapauksissa, joissa asiakas yrittää jäljittää autoon unohtamaansa omaisuutta. Näissä takseissa maksuksi käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä taksikortit, ei pelkkä käteinen, Pentikäinen opastaa tiedotteessa.

– Asiakkaan on hyvä muistaa, että hän saa valita jonosta minkä tahansa taksin, eikä aina siis tarvitse ottaa ensimmäistä autoa. Kyydistä keskusteltaessa saa nopeasti vaikutelman, onko kuljettajalla riittävästi paikallistuntemusta ja tietääkö tämä, missä asiakkaan antama osoite sijaitsee ja miten sinne ajetaan parasta reittiä. Halutessaan asiakas voi nousta ulos ja valita toisen auton, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kun Timo vaihtoi taksin ajamisen Uberiin, moni tuttu kuski lakkasi tervehtimästä – kertoo nyt mikä Uberissa vei voiton10.10.2019 06.35
Pikkujoulukausi alkaa: korkki kiinni, autoilija! – Näin poliisi puhalluttaa teiden varsilla jo huomenna14.11.2019 18.15
Perjantaina tehty tarkastusisku osoitti Uudenmaan takseissa lukuisia ongelmia – Helsingissä 10 kuljettajalle sakot muun muassa ajoluvan puutteesta9.11.2019 14.15
Johtavan taksifirman pomolta ukaasi "kopiotakseille" – "Asianajotoimisto lähettää kirjeen"8.11.2019 08.42
Taksikuski raiskasi asiakkaan Helsingissä – oli ehtinyt toimia kuljettajana vain 2 viikkoa4.11.2019 11.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu