Puheenaihe

Huuhkajien EM-kisapaikan juhlijat eivät pettäneet: Mantan patsas hukkui ihmisiin, Helsingin keskusta meni tukkoon

Paulus Arajuuri jalkapallo Huuhkajat A-maajoukkue

Janne Ekman

Suomi varmisti perjantaina illalla paikkansa jalkapallon ensi kesän EM-kisoissa.

Huuhkajat voitti Liechtensteinin maalein 3-0. Se riitti historiallisen saavutuksen sinetöimiseen. Suomi ei ole koskaan aiemmin pelannut jalkapallon EM- tai MM-kisoissa.

Juhlinta ottelun jälkeen oli sen mukaista. Yleisö vyöryi loppuvihellyksen jälkeen stadionille ja juhlinta levisi nopeasti Helsingin keskustaan

Jo ennen voittoa juhlan ytimeksi arvailtiin Kauppatorin laidan Havis Amanda -patsasta, joka nopeasti peittyikin jalkapallofaneista.

Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne jakoi Twitterissä illalla kuvan, jonka asetelma muistuttaa Euroopan kiihkeimpien vallankumousvuosien maalausta. "Mantaa" ei enää väenpaljoudelta näy lainkaan.

Patsaan kunnosta on jo aiemmin kannettu huolta, sillä se on tavallinen paikka juhlia Suomen menestystä myös jääkiekossa. Tälläkin kertaa patsas vielä kesti koossa, mutta sen on kerrottu rasittuneen pahasti.

Helsingin poliisin mukaan juhlinta sujui melko rauhallisesti. Väki tukki illalla Unioninkadun ja hidasti liikennettä keskusta-alueella.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu