Puheenaihe

Mannerheimintien varrelle uusi 2500 asukkaan alue, päiväkoti ja ruokakauppa – "Kaupunkimainen ja monipuolinen"

Havainnekuva pohjoisesta Huopalahdenportin tulevasta asuinalueesta.

Havainnekuva/Inaro

Huopalahdenporttiin Mannerheimintie 172:n kohdalle on tulossa tiivis, kantakaupunkimainen asuinalue noin 2 500:lle ihmiselle.

Kaupunkiympäristölautakunnan tiistaina käsittelemä asemakaavan muutos koskee Pikku Huopalahden pohjoisosassa sijaitsevaa Helsingin yliopiston kampusaluetta sekä katu- ja puistoalueita.

Kaavaratkaisu mahdollistaa yliopiston hammasklinikan ja oikeuslääketieteen laitoksen purkamisen ja Huopalahdenportin uuden asuinalueen rakentamisen.

Tavoitteena on toteuttaa monipuolinen asuinalue Mannerheimintien varteen, joka tukeutuu nykyisiin, hyviin joukkoliikenneyhteyksiin.

Uutta asuntokerrosalaa on 101 850 kerrosneliötä. Korkeimmat talot ovat Vihdintien ja Mannerheimintien kulmaan tulevat kolme 14-kerroksista rakennusta. Keskimäärin talot ovat 5–8-kerroksisia.

Toimitilakerrosalaa alueella on 7 100 kerrosneliötä, josta 2 500 saa käyttää päivittäistavarakaupan rakentamiseen. Alueelle saa rakentaa päiväkodin noin 140 lapselle.

Korttelipihat ja alueen säilyvät ja uudet puistot, sekä viherseinät ja -katot tuovat vehreyttä alueelle.

– Tavoitteena on rakentaa kaupunkimainen ja monipuolinen asuinalue, jossa palvelut ovat lähellä. Alue on hyvin saavutettavissa julkisella liikenteellä ja sieltä on hyvät yhteydet esimerkiksi Keskuspuistoon, sanoo arkkitehti Marina Fogdell Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta tiedotteessa.

Alueella nykyisin sijaitsevan Helsingin yliopiston hammasklinikan ja oikeuslääketieteellisen laitoksen toiminta on siirtymässä muualle.

Rakennuksille ei ole löytynyt muita käyttäjiä, ja niiden muuttaminen asunnoiksi olisi kannattamatonta.

Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma, jonka mukaan asuinalueen liikennettä varten rakennetaan uusi katuyhteys alueen läpi Mannerheimintieltä Kytösuontien kautta Korppaanmäentielle.

Kaavaratkaisun toteuttaminen vaikuttaa erityisesti siten, että Mannerheimintien pohjoispää muuttuu tiiviiksi rakennetuksi kaupunkibulevardiksi Vihdintielle asti.

Uusi kantakaupunkimainen asuinalue vaikuttaa myönteisesti kaupunkikuvaan ja tuo lisää asukkaita ja palveluita Pikku Huopalahden pohjoisosaan.

Aluetta rakennettaisiin vaiheittain vuoteen 2027 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinki osti purettavaksi kokonaisen kerrostalon 3900 euron neliöhintaan – Laaksosen perhe taipui pakkomyyntiin ja näin heillä menee nyt9.11.2019 20.00
Lähes 300 asukkaan kodit puretaan pian Helsingissä – valtava muuttorumba: "Ihmiset olleet aivan hädissään"2.11.2019 10.15
Kantakaupungin hankkeista infoilta Oodissa – nämä suunnitelmat esittelyssä17.11.2019 18.15
Pienten asuntojen buumi on vain kiihtynyt – Asiantuntija: "Kukaan ei voinut kuvitella, että kaupunkien kasvu tapahtuisi näin pienillä asunnoilla"27.10.2019 09.50
Asuntopula riivaa Helsinkiä, mutta samaan aikaan edullisia asuntoja on jopa yli 200 tyhjillään – "Vuokrakaksio Etu-Töölöstä 790 e/kk"16.10.2019 06.15
Autottomaksi ajatellulla helsinkiläisalueella on jo 2300 parkkipaikkaa ja lisää rakennetaan – Suunnittelija: "Mieluummin näkisin autoja vähemmän"17.11.2019 10.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu