Puheenaihe

Yle: Kunta halusi vakinaistaa lääkärin – vuokrafirma lähetti 100 000 euron sakon

Kuvituskuva.

Maija Yrjölä

Aiemmin vuokratyöfirmalle työskennelleen nuoren lääkärin palkkaaminen terveyskeskuslääkäriksi oli tulla kunnalle kalliiksi, kertoo Yle.

Nainen halusi siirtyä kunnan omaksi terveyskeskuslääkäriksi alle puoli vuotta vuokratyösopimuksen päättymisen jälkeen, mutta sopimuksessa oli rekrytointikielto. Se tarkoitti, että kunta ei voinut palkata vuokralääkäriä kuuteen kuukauteen sopimuksen päättymisestä. Sanktio kiellon rikkomisesta oli noin 100 000 euroa.

Ylen haastattelema lääkäri kertoo, että hän ei ollut edes nähnyt kunnan ja vuokratyöfirman välistä sopimusta.

Terveyskeskuksen ylilääkäri ei suostunut korvaukseen ja firma puolitti vaatimuksensa. Lopulta firma luopui kokonaan korvauksesta.

Vastaavanlaiset rekrykiellot ovat tavallisia. Lääkäriliitto arvosteleekin vuokralääkäriyritysten rekrytointikieltoja ja -palkkioita.

Liiton mielestä palkkiovaatimukset nousevat jopa kohtuuttomuuksiin ja voivat olla tulla työntekijälle esteeksi työnantajalle, jolla on hän on ensin työskennellyt vuokratyövoimana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuokratyövoiman kysynnässä raju kasvu – myös muut talousmittarit sojottavat ylös22.1.2018 19.30
Uusi ilmiö pikkujouluissa: Yritysten jahkailusta haaste vuokratyöhön9.12.2015 12.50
Firma ketjutti laittomasti 13 työntekijän työt – oikeudelta nyt merkittävä ennakkopäätös vuokratyöntekijöistä17.5.2019 07.33
Lääkärin pohjapalkka on alle 3000 euroa – työkuorma kasvanut: "Pitäisi eritellä syitä miksi kokeneet lääkärit lähtevät terveysasemilta"20.11.2019 06.25
Ylilääkäriltä kova arvio Suomesta: ”Ellei jotain tehdä ja pian, järjestelmä romahtaa”11.11.2019 21.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu