Puheenaihe

Yli 1300 nimen adressi ja 900 palautetta tehosivat: HSL säästää sittenkin bussin 41

Matkustajien palaute auttoi säilyttämään bussilinjan 41, jonka päätepysäkki säilyy Kampissa. Arkistokuva.

Sirpa Repo

Haagan alueen linjastosuunnitelmasta on valmistunut uusi versio. Merkittävin muutos on bussilinjan 41 säilyttäminen. Alunperin se oli tarkoitus lakkauttaa, kuten myös linja 43.

HSL sai suunnitelman johdosta palautevyöryn: liki 900 kommenttia ja lisäksi matkustajat kokosivat yli 1300 nimen adressin.

Linjan 41 reitti muuttuu siten, että Kampista se kulkee Ruskeasuolle kuten nykyisin, mutta sen jälkeen jatketaan Vihdintietä Haagan liikenneympyrään asti ja edelleen Riistavuoren ja Etelä-Haagan kautta Pohjois-Haagaan ja Lassilaan. Reitin pohjoisosa on siten vastaava kuin linjalla 40 nykytilanteessa.

– Linjalle 41 suunniteltu uusi reitti tarjoaa monia sellaisia yhteyksiä, joita paljon toivottiin. Erityisen paljon palautetta tuli Lassilasta, josta olisi linjastoluonnoksen mukaan poistunut yhteys bussilla Helsingin keskustan suuntaan. Lassilan asukkaat pitivät yhteyksiä Haagaan, Meilahteen ja Töölöön tärkeinä. Nämä matkat olisivat luonnoksen mukaisessa linjastossa edellyttäneet vaihtoa tai olleet vuoroväliltään nykyistä harvempia, selvittää HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Miska Peura Helsingin Uutisille.

– Linja 41 korvaa Lassilassa linjan 40 nykyistä reittiä, joka päättyy Pohjois-Haagan asemalle. Uudessa linjastossa linjasta 40 tulee tiheästi liikennöivä runkolinja, jonka päätepysäkki on Kannelmäessä. Linja 41 palvelee myös haagalaisten toivomia yhteyksiä Töölöön ja Kamppiin. Uusi reitti palvelee myös Riistavuoren alueen yhteyksiä Etelä-Haagassa.

Koska linja 41 säilyy, pysyvät linjojen 37 ja 42 ruuhka-aikojen vuorovälit nykyisinä, eikä niitä tihennetä. Myös uusi runkolinja 40 toteutuu hieman harvemmilla vuoroväleillä kuin aluksi esitettiin. Koska linja 41 säilyy, ajetaan linja 33 Kauppalantien kautta, eikä sen reittiulotu Ruskeasuolle asti.

Linjojen 42 ja 52 reiteistä Kannelmäessä tuli palautetta.

HSL ehdottaa nyt, että linjan 42 reitti jää nykyiselleen kulkemaan Vanhaistentieta. Linjan 52 tuleva reitti tarkentuu myöhemmässä vaiheessa.

Peuran mukaan palautteiden määrä oli runsas ja monissa oli hyvin perusteltuja näkemyksiä linjastosta.

–  Joukkoliikenteen suunnittelussa on mahdotonta huomioida kaikkia yksittäisiä toiveita, mutta pyrimme löytämään palautteen joukosta ne asiat, jotka ovat kaikkein merkittävimpiä, Peura sanoo.

HSL:n hallitus käsittelee Haagan linjastosuunnitelmaa kokouksessaan 17. joulukuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bussimuutoksia vastustetaan yli 1 100 nimen adressilla – HSL aikeissa lakkauttaa kaksi linjaa22.10.2019 06.40
Pikaratikka on hitaampi kuin nykyinen bussi 550 – Yksinkertainen syy5.11.2019 19.45
"Sabotaasi, kelvoton suunnitelma" – Helsingin aie muuttaa suosittua ratikkalinjaa raivostuttaa5.10.2019 08.40
HSL: Näin voit säästää kausilipusta useita kymppejä vuodessa20.11.2019 07.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu