Puheenaihe

Etujärjestöt: "100 000 euroa on kohtuullinen korvaus työntekijän löytämisestä"

Lääkärin palkkaamisesta vuokratyöfirman kautta nousi äläkkä.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Jos vuokratyöntekijä siirtyy asiakasyrityksen palvelukseen niin sanottuna karenssiaikana, vuokratyöfirma voi periä siitä jopa 100 000 euron korvauksen. Tällaisesta tapauksesta kertoo Yle.

Vuokratyöfirman ja kunnan välillä oli sopimus, jonka mukaan lääkäri ei voinut siirtyä kunnan palvelukseen kuuteen kuukauteen vuokratyökeikan jälkeen eli karenssiaikana. Vuokralääkäri ei itse tiennyt tästä sopimuksesta.

Nyt Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL ottaa kantaa uutiseen. Liiton mukaan rekrytointipalkkio on kohtuullinen korvaus työntekijän löytämisestä. Liitto tiedottaa, että vuokratyöntekijän siirtyminen asiakasyrityksen palvelukseen on osoitus onnistuneesta rekrytoinnista.

– On kohtuullista, että lääkäreitä vuokraava yritys saa palkkion vuokratyöntekijän rekrytoinnista. Sopivan henkilön etsimiseen on todennäköisesti käytetty paljon resursseja alan työvoimapulan vuoksi, Hyvinvointiala Hali ry:n johtaja Ismo Partanen toteaa tiedotteessa.

– Kyse ei ole rangaistuksesta tai sanktiosta, vaan palkkiosta, joka maksetaan tehdystä työstä. Rekrytointipalkkiot tulevat tuskin yllätyksenä, sillä ne on kirjattu sopimuksiin, lisää HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara tiedotteessa.

Ylen haastatteleman lääkärin mukaan hänen löytämisekseen yrityksen ei tarvinut tehdä juuri mitään.

– Annoin itse sähköpostini esittelytilaisuudessa ja tarjous tuli siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Kunta halusi vakinaistaa lääkärin – vuokrafirma lähetti 100 000 euron sakon21.11.2019 08.55
Hus: Terveyskeskuksissa luovuttava vuokralääkäreistä7.6.2013 11.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu