Puheenaihe

Kivinokkaan myös telttailua ja leirintämökkejä?

Kivinokassa on sympaattisia pikkumökkejä. Matti Hietala otti tämän kuvan Kivinokka-aiheiseen kirjaansa, josta HU kertoi viime vuoden kesäkuussa.

Matti Hietala

Kivinokassa saattaa tulevaisuudessa olla myös leirintäalue. Leirintämökkien ja telttapaikkojen sijoittamista alueelle tutkitaan käynnistyvän kaavatyön yhteydessä, sillä Rastilan leirintäalueen paikalle ollaan suunnittelemassa asuinaluetta.

Sen sijaan jo aiemmin on kerrottu, että matkailuvaunujen ja -autojen paikkoja Kivinokkaan ei voida laittaa, jotta autoliikenne ei kasvaisi alueella kohtuuttomasti.

Nykyisin Kivinokka on siirtolapuutarhaa lukuun ottamatta asemakaavoittamatonta aluetta. Käynnistyvässä asemakaavatyössä kaupunki haluaa kehittää aluetta myös monipuoliseksi, merellistä virkistystä ja matkailua palvelevaksi alueeksi.

Lähtökohtana ovat alueen luontoarvojen, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kartanomiljöön ja perinteisen kesämajatoiminnan säilyminen sekä yleisen virkistyskäytön ja merellisen virkistyksen ja matkailun kehittäminen alueella.

Lue myös: "Tämän paikan elämä on kuin nousuhumala" – Helsingin historiallisen kesäparatiisin 400 pikkumökkiä kuvattiin kirjaan

Luonnonsuojelulain perusteella suojeltu Kivinokan vanha metsä kaavoitetaan suojelualueeksi. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kulosaaren kartanomiljöön rajaus määritellään, suojeltaville rakennuksille ja puistolle tulee suojelumerkinnät.

Yleinen virkistyskäyttö turvataan selkiyttämällä kesämaja-alueiden ja virkistysalueiden rajautumista sekä yleiselle jalankululle tarkoitettua käytävä- ja polkuverkostoa.

Uimarantaa palveleville rakennuksille ja lähivirkistysalueiden toiminnoille varataan kaavassa riittävät alueet. Vesiliikenne- ja venelaitureille lisätään paikkoka.

Vanhankaupunginlahtea kiertävän yhtenäisen rantareitin puuttuvat osat suunnitellaan.

Kaava-alueelle laaditaan liikennesuunnitelma, jonka tavoitteena on minimoida välttämättömän ajo- ja huoltoliikenteen haitat jalankululle sekä määritellä eri toimintojen tarvitsemat pysäköintipaikat.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan asukastilaisuudessa 9. joulukuuta kello 17–19 Kulosaaren yhteiskoululla Stålberginkuja 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puotilan ja Rastilan rantojen suunnitelmista kävelykierrokset ja asukastilaisuudet – iso mullistus luvassa7.4.2019 17.20
Pilkotaanko Rastilan leirintäalue eri paikkoihin? – lähes 100 000 yöpymistä vuosittain24.10.2017 19.35
"Tämän paikan elämä on kuin nousuhumala" – Helsingin historiallisen kesäparatiisin 400 pikkumökkiä kuvattiin kirjaan9.6.2018 10.34
Helsingin leirintäalue halutaan nyt siirtää Kivinokkaan26.5.2016 10.59
Kokoomus jäi yksin: Kivinokka pysyy virkistys- ja mökkialueena10.6.2014 10.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu