Puheenaihe

Vuonna 1956 perustetulle leipomolle kunniaa Helsingissä – "Löytänyt tiensä kuluttajien sydämiin"

Haagan Leipä Oy:n yrittäjät Kari Saarto, Virve Turunen ja Pasi Turunen.

Jaana Tihtonen / Helsingin Yrittäjät

Vuoden 2019 helsinkiläinen yritys -palkinnon on voittanut vuodesta 1956 asti toiminut perheyritys Haagan Leipä Oy. Helsingin Yrittäjien tiedotteen mukaan käsityövaltaisin menetelmin leipomo- ja konditoriatuotteita valmistava yritys on ketteränä toimijana voittanut kuluttajien sydämet laadukkailla ja paikallisilla tuotteillaan.

Palkinto Haagan Leivälle jaettiin Helsingin Yrittäjien 80-vuotis- ja Itsenäisyysjuhlassa 5. joulukuuta.

Haagan Leipä leipoo ruoka- ja kahvileipiä, eineksiä sekä konditoriatuotteita. Alun perin yritys perustettiin nimellä Terveysleipä, mutta pian perustamisen jälkeen yhtiön nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa.

Perustajat Matti ja Raisa Turunen jatkoivat yrittäjinä Etelä-Haagassa, jossa yritys toimii yhä. Perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos 1990-luvulla, jolloin vuodesta 1982 yrityksessä mukana ollut perustajien poika Pasi Turunen sisaruksineen otti vastuun toiminnasta. Vuodesta 2016 alkaen toimitusjohtajana on toiminut Pasin vaimo Virve Turunen, joka aloitti uransa yrityksessä vuonna 1989. Omistajajoukkoon liittyi samaan aikaan vuodesta 2008 lähtien yrityksessä työntekijänä ollut pitkän linjan leipuri-kondiittori Kari Saarto.

Leipomo, sen tuoksut ja tekemisen meininki kivijalassa ovat kiinteä osa haagalaista katukuvaa.

– Meidän tuotteemme eivät ole mummon tekemiä, mutta tulevat hyvin lähelle sitä. Käsityönä tehdyt tuotteemme ja pitkä historiamme ovat selkeä etu ja erottautumiskeino kilpaillulla alalla, yrityksen toimitusjohtaja Virve Turunen kertoo tiedotteessa.

Haagan Leipä ei ole yrittäjien mukaan tehdas, vaan perhevetoinen pienleipomo, jonka tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu perinteisten leipomotuotteiden ja paikallisuuden vaaliminen jatkossakin. Yrityspalkinto on omistettu yrityksen koko olemassaolon aikana mukana olleille sekä nykyisille työntekijöille.

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä.

– Haagan Leipä on pienenä ja perinteikkäänä perheyrityksenä löytänyt tiensä kuluttajien sydämiin laadukkailla kotimaisilla ja käsityövaltaisin menetelmin valmistetuilla tuotteillaan jo yli 60 vuoden ajan. Kivijalassa toimiva seitsemän hengen leipomo on menestynyt joustavalla ja ketterällä toimintatavallaan isojen toimijoiden joukossa, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen palkitsemisperusteista tiedotteessa.

Vuoden 2019 helsinkiläinen yritys

Helsinkiläinen perheyritys, jonka erikoisuutena on käsityövaltaisin menetelmin valmistetut leipomotuotteet.

Perustettu vuonna 1956, työllistää 7 henkilöä (2019).

Liikevaihto 0,6 miljoonaa euroa (2019).

1990-luvulla yrityksessä on toteutettu sukupolvenvaihdos, vuodesta 2016 yrittäjinä ja osakkaina Virve Turunen, Pasi Turunen ja Kari Saarto.

Toimipiste Etelä-Haagassa.

Tuotteita myydään pääkaupunkiseudulla hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa.

Suosituimpia tuotteita ruisleivät, kahvileivät, perunarieska sekä täysjyväriisipiirakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu