Puheenaihe

Helsinkiläinen Joni hurahti kutomiseen ja perusti harrastusryhmän: Nyt kokoontumisia on paikallisessa ravintolassa kahdesti viikossa ja jäseniä yli 40

Joni Hauhia on innokas kutoja.

Sanna Jompero

Jos pitää oikein paljon kutomisesta, eikä omasta lähipiiristä löydy kutojakaveria, saattaa kaltaisiaan löytää oman asuinalueen Facebook-ryhmästä.

Näin kävi Joni Hauhialle, joka laittoi reilu kuukausi takaperin viestiä asiasta asuinalueensa Kalasataman Facebook-sivuille. Ajatus kutojakavereiden löytymisestä lähti ystävältä.

– Olin paljon iltaisin täällä kutomassa. Yksi kaveri kysyi minulta, että miksi en perustaisi ryhmää, jossa muutkin kutovat, Hauhia toteaa kerrostalon kivijalassa sijaitsevassa ravintola Harbourissa Kalasatamassa.

Hauhian Facebook-päivitys sai innostavan vastaanoton. Myös monet myös kutomisesta taukoa pitäneet innostuivat käsitöistä ja kysyivät neuvoja päästäkseen alkuun.

Ryhmä kokoontuu torstai- ja sunnuntai-iltaisin Harbourissa. Paikalla on ollut noin kourallinen kutomisesta innostunutta. Kokoonpano on vaihdellut tapaamiskerroilla.

– Puhumme kutomisesta sekä käsitöistä laajemminkin. Ihan mistä vaan. Vielä olemme pysyneet erossa päivän polttavista puheenaiheita. Emme ole puhuneet työasioista tai politiikasta, naurahtaa Hauhia.

Sosiaalisuuden lisäksi myös hyvien kudontavinkkien saaminen on tärkeää.

– Oma ajatukseni kutomisessa on, että silloin saa kestävämpiä ja eettisemmin tuotettuja vaatteita. Nämä vaatteet ainakin kestävät.  

Hauhia perusti marraskuun lopussa sosiaaliseen mediaan Kalasataman kutojat -nimisen ryhmän, johon on liittynyt yli 40 jäsentä. Ryhmä kokoontuu toistaiseksi kahvilassa.

Kalasataman Redissä toimiva yhteisötila Vapaakaupungin Olohuone on myös toivottanut Kalasataman Facebook-sivuilla käsityöläiset tervetulleiksi tiloihinsa.

Joni Hauhian kutomistausta ei ole se perinteisin. Koulupoikana käsityöt ja kuvaamataito olivat inhokkiaineita.

Tietoturva-asiantuntijana työskentelevä Hauhia koki jokunen vuosi sitten haluavansa saada vastapanoa työlleen.

– Aloin kolmisen vuotta sitten kutoa rentoutumismielessä. Viime kesän jälkeen innostuin siitä tosi aktiivisesti. Käytän joka päivä siihen useita tunteja.

– Myös äiti on aina ollut kova tekemään käsitöitä. Saan häneltä vinkkejä edelleen.

Hauhian puikoissa on syntynyt sukkia, tumppuja, kaulaliinoja ja hattuja. Tällä hetkellä työn alla on villapaita.

– Tänä vuonna teen kaikki joululahjatkin itse, mies toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kalasatamaan ei varattu paikkaa kirjastolle, koska asukkaiden ajateltiin käyvän Vallilassa – "Eri alueiden tarpeet tulee suhteuttaa toisiinsa"23.9.2019 18.55
Majakkaan muuttaa kuuden kerrostalon verran väkeä – 94 neliötä hankkineilla Eilalla ja Matilla on makuuhuoneestaan huima näkymä Tuomiokirkolle29.11.2019 19.40
Helsinkiin rakennetaan 3 000 asukkaan alue, jonne kaava ei velvoita yhtäkään parkkipaikkaa – "Hyödyke, jota ostetaan ja myydään"28.11.2019 10.34
SRV:n kovan onnen tornitalo viivästyy lisää – tappio Kalasatamassa 7 miljoonaa13.10.2019 20.00
Kohu nousi Triplan parkkihallista jo ennen avajaisia: 2,5 e/30 min – "Eikö ne opi, Redissä oli jo huono alku"16.10.2019 09.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu