Puheenaihe

Yrittäjä pelkää koko Triplan kauppahallin kuolemaa – "Asiakkaita päivässä noin 20"

Triplan kauppakeskuksen Market Zoo -kauppahallin ravintolat saattavat laskea verhot alas yli tuntia ilmoitettuja aukioloaikoja aikaisemmin. Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Vaikka isot ruokakaupat malttavat odottaa kärsivällisesti asiakkaita, ollaan Triplan kauppahallissa jopa kauhuissaan.

– Kauppahalli kuolee, jos asiakaskatoon ei puututa pikaisesti.

Näin sanoo yksi Market Zoo -kauppahallissa työskentelevistä yrittäjistä.

Kauppahalli sijaitsee kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Yrittäjän mukaan tämän kerroksen asiakasmäärät ovat katastrofaalisen pienet, vaikka ylemmät kerrokset ovat täynnä asiakkaita.

– Odotin yli sataa asiakasta päivässä. Nyt asiakkaita on ollut noin 20, yrittäjä sanoo.

Kauppahallin yrittäjä halusi antaa haastattelun nimettömänä.

 

Market Zoon vuokralaiset pitivät viime viikon keskiviikkona palaverin kauppakeskuksen johdon kanssa.

– Johto oli järkyttynyt ja yllättynyt, kun he kuulivat meidän tilanteestamme. He luulivat, että kaikki oli hyvin, yrittäjä sanoo.

Kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki sanoo, että tapaamisessa mietittiin yhdessä miten Market Zoo -konseptia pitäisi kehittää.

 

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että kauppahallissa toimiva Hallin Luomupuoti sulki ovensa toistaiseksi.

Vieressä toimivan Juustokuninkaat-liikkeen yrittäjä Tiit Porkvelin mukaan tämä on vähentänyt asiakkaiden määrää entisestään.

– Kun asiakkaat huomaavat yhden suljetun liikkeen, he kääntyvät pois. Tilanteeseen vaikuttaa sekin, ettei kalakauppa ole vielä auennut.

 

Triplan liikkeiden on oltava auki päivittäin vähintään kello 9-21.

Helsingin Uutiset on huomannut, että Market Zoossa useampi liike on saattanut sulkea ovensa yli tuntia etukäteen. Yrittäjien mukaan sulkemiset eivät liity vähäisiin asiakasmääriin.

– Vuokrasopimuksessa on mainittu sakosta, jos aukioloaikoja ei noudateta, Tiit Porkveli sanoo.

Kivimäen mukaan aukioloaikojen noudattamiseen on jouduttu puuttumaan koko kauppakeskuksessa muutamia kertoja. Hän ei halua kertoa, millaisista sanktioista sopimuksissa on mainittu.

– Ensisijaisesti keskustelemme ja kerromme aukioloaikojen merkityksestä asiakkaille. Taustalla on ollut väärinkäsityksiä ja sairastumisia.

Lue myös:Ilmaisen 2h-pysäköinnin päättyminen nostaa uhkakuvia Triplassa – K-Supermarket: ”Tarvitsemme autoilevat asiakkaat”  

 

Juttua muokattu: Kuva vaihdettu 11.12.2019 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ilmaisen 2h-pysäköinnin päättyminen nostaa uhkakuvia Triplassa – K-kauppias: ”Tarvitsemme autoilevat asiakkaat”11.12.2019 06.10
HS: Pasilan asemalaiturilta näkee suoraan sisään Triplan invavessaan – kolmiot ikkunassa eivät anna riittävää näkösuojaa9.12.2019 15.19
Triplassa toimii taidegalleria, jonka ideaa omistaja on saanut selittää kävijöille – "Kiireen keskellä ihmisiä hetkeksi pysäyttävä asia"7.12.2019 19.35
Gufran, 30, ja Raihan, 29, tekevät jopa 90-tuntista työviikkoa – Triplaan avatusta ravintolasta tuli heti menestys24.11.2019 08.00
Triplassa ensimmäisellä yrityksellä jo lappu luukulla – luomukauppias: "Olen pettynyt"2.12.2019 13.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu