Paikalliset

Myllypuron jättiterveysasema aukeaa heinäkuun lopussa

Myllypuron keskusterveysasema palvelee nykyisen Itäkeskuksen terveysalueen, eli Vartiokylän ja Myllypuron peruspiirien runsaan 30 000 asukkaan väestöä.

Arja-Riikka Nikkilä

Myllypuron uusi terveysasema aukeaa maanantaina 30. heinäkuuta Jauhokujalla lähellä Myllypuron metroasemaa. Uudelle asemalle siirtyvät kaikki Itäkeskuksen terveysaseman palvelut. Terveyspysäkki jää Hansasillalle Itiksen kauppakeskukseen.

Uudelle terveysasemalle muuttavat Itäkeskuksen terveysasema ja neuvola, hammashoitolat Itäkeskuksesta, Mellunmäestä, Myllypurosta, Rintinpolulta ja Vartiokylästä sekä Huslabin toimipisteet Itäkeskuksen ja Kontulan terveysasemilta. Uudelle asemalle muuttavat myös fysioterapia Myllypuron vanhustenkeskuksesta sekä kotihoidon henkilöstöä Kontulasta.

Terveysasema on kesäkauden auki arkisin klo 8 - 16. Kesäkauden jälkeen terveysasema on auki 3.9. alkaen maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8 -16 ja keskiviikkoisin klo 8 - 18. Laboratorio on auki ma - ti ja to - pe klo 7 - 15 ja ke klo 7 - 17.30. Keskiviikkoisin klo 15 - 17.30 näytteenotto on mahdollista vain ajanvarauksella.

Siirtyvien palvelujen puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Terveysasemalla on rajoitettu määrä asiakaspysäköintipaikkoja, joten asiakkaiden toivotaan saapuvan terveysasemalle julkisilla liikennevälineillä. Terveysaseman pihalla on Jouko-kaupunginosalinjan J92 pysäkki. Jouko-kaupunginosalinja J95:n pysäkki on Myllypuron metroaseman vieressä. J92 liikennöi Mellunmäestä Myllypuroon ja J95 Itäkeskuksesta Myllypuroon.

Uudelle terveysasemalle muualta siirtyvien palvelujen puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Terveysaseman omahoitajien ja neuvolan terveydenhoitajien puhelinnumerot löytyvät Myllypuron terveysaseman verkkosivuilta 27.7. alkaen. Asiakkaat voivat hakea näitä numeroita verkkosivulta sivuilta myös osoitteensa perusteella.

Suomenkielinen asiakaspalvelu: puh. 310 60360 ja ruotsinkielinen asiakaspalvelu: puh. 310 50060.

Terveysaseman ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat lääkärien ja hoitajien akuuttivastaanotot ja laboratorio. Toisessa kerroksessa ovat lääkärien ja hoitajien ajanvarausvastaanotto, asiakaspalvelutoimisto sekä sosiaalineuvojan ja päihdehoitajan vastaanotot. Äitiys- ja lastenneuvola, terveysaseman ruotsinkieliset palvelut, neuvolapsykologi, tulevat erikoislääkäreiden konsultaatiopalvelut sekä fysioterapeutin vastaanotto sijoittuvat kolmanteen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa ovat myös opetusterveyskeskuksen tilat. Ylimmässä neljännessä kerroksessa ovat hammashoitola, kotihoidon tilat sekä fysioterapian hoitohuoneet.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu