Puheenaihe

Haamuhuutajat sotkivat myynnin – kaupat Jari Aarnion talosta yhä tekemättä

Aarnion taloa myytiin huutokaupalla, joka päättyi jo 17. joulukuuta. Myynti osoittautui kuitenkin monimutkaiseksi.

Poliisi

Kaupat huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion Porvoon Epoossa sijaitsevasta omakotitalosta on yhä tekemättä.

Itä-Uudenmaan poliisi myi kohdetta huutokaupalla, joka päättyi tiistaina 17. joulukuuta. Korkein kiinteistöstä tehty tarjous oli tuolloin 300 000 euroa.

– Kauppoja ei ole tehty. Haamutarjouksia on ja ne ovat sekoittaneet kaupankäyntiä, sanoo huutokauppaa hallinnoinut rikosylitarkastaja Juha Henttala.

Haamutarjouksilla Henttala tarkoittaa henkilöitä, jotka ovat tehneet tarjouksia aikomatta oikeasti ostaa kiinteistöä. Haamutarjouksilla on mahdollisesti vain haluttu nostaa hintaa. Henttala ei tässä vaiheessa pysty sanomaan, kuinka kauan asian ratkaisemiseen vielä menee aikaa.

 

Korkein tarjous Aarnion kiinteistöstä tehtiin keskiviikkona 27. marraskuuta kello 11.49. Tuolloin talosta kilpailtiin tiukasti kahden tarjoajan kesken.

Ensimmäisen tarjouksensa huutokaupan voittaja oli jättänyt 20. marraskuuta, jolloin hän tarjosi talosta 220 000 euroa. Yhteensä hän teki 16 tarjousta, joista 12 yhden minuutin aikana vastustajan korotusautomaattia vastaan.

 

Aarnion taloa huutokaupattiin Huutokaupat.com -sivustolla, jossa kiinteistö esiteltiin monin kuvin ja lisätiedoin. Törkeistä huumerikoksista kymmeneksi vuodeksi vankeuteen tuomittu Aarnio menetti kiinteistön Helsingin hovioikeuden päätöksellä valtiolle. Talo tuli tunnetuksi, kun poliisi löysi suurehkon rahakätkön sen pihalta keväällä 2014.

Skogskläntan-nimisellä kiinteistöllä on vuonna 2017 valmistunut asuinrakennus sekä talousrakennus. Talon yläkerta on rakentamaton. Puolentoista hehtaarin suuruiselle metsätontille on suunniteltu talon ja autotallin lisäksi pihasauna, jonka pohjatöitä on aloitettu.

Huutokauppa herätti netissä suurta kiinnostusta. Myynti-ilmoitusta käytiin katsomassa yhteensä peräti 127 036 kertaa ja 32 eri henkilöä teki talosta yhteensä 130 tarjousta, joista osa ilmeni myöhemmin haamuiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu