Puheenaihe

Helsinkiläisvanhemmat antoivat päivähoidolle huippuarvosanan – nämä mainittiin kehittämiskohteiksi

Kuvituskuva.

arkisto

Vanhemmat ovat tyytyväisiä Helsingin varhaiskasvatukseen. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala selvitti loppuvuodesta varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä sähköisellä kyselyllä.

Kyselyyn saatiin yli 16 000 vastausta. Tällä kertaa vastausasteikkoa oli muutettu aiempaa laajemmaksi (1–7) hajonnan esiintuomiseksi. Vastausten perusteella kokonaistyytyväisyys varhaiskasvatukseen ja esiopetuksen on 6,3 ja jopa 52 prosenttia vastaajista antoi parhaan arvosanan 7. Kaikkein eniten täyttä arvosanaa 7 annettiin perhepäivähoidosta.

Vastaajista suurin osa oli päivähoidossa tai esiopetuksessa olevien lasten vanhempia. Muut vastaajat olivat leikkipuistojen, perhepäivähoidon, ryhmäperhepäivähoidon, kerhotoiminnan tai vuorohoidon asiakkaita.

Myönteisinä asioina huoltajat nostivat vastauksissaan henkilökunnan ammattimaisuuden ja lapsen yksilöllisen tukemisen varhaiskasvatuksessa.

Kehittämiskohteiksi vastauksissa nostettiin huoltajien tiedonsaannin lisääminen lapsen tutustumisjaksolla päiväkodeissa. Lisäksi huolta aiheutti henkilökunnan vaihtuvuus.

– Olemme iloisia vastausten määrästä ja tyytyväisiä hyviin tuloksiin. Esille nousseista haasteista ja kehittämiskohteista jaamme yhteisen näkemyksen huoltajien kanssa ja jatkamme työtä niiden ratkaisemiseksi. Meneillään on erilaisia toimenpiteitä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi ja työolosuhteiden kehittämiseksi, sanoo varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Lisäksi kaupunki työstää uuden tutustumispaketin perheille varhaiskasvatuksen aloitusvaiheeseen.

Pormestari Jan Vapaavuori on perustanut Helsinkiin kaupunkitasoisen työryhmän, jonka tehtävänä on ratkoa varhaiskasvatuksen työvoimapulaa. Tammi- ja helmikuussa järjestetään kaksi henkilöstötilaisuutta, joissa halutaan työntekijöiden näkemyksiä nykyisistä työoloista sekä uusia ratkaisuideoita niiden parantamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Asukasyhdistys ihmettelee: Miksi uudelle asuinalueelle ei kaavoitettu päiväkotia? – "Toimistopäiväkoti" saa leikkipihan toriaukiolle 60 metrin päähän17.1.2020 06.45
Helsinki perusti "task force" -ryhmän ratkomaan päiväkotien kriisiä – "Ei löydy kelpoisuudella varustettua henkilöstöä edes sinne päinkään"14.12.2019 19.15
Jopa 2000 e/v lisää liksaa – Helsinki nosti varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja9.1.2019 06.00
Helsinkiläiskoulu ja -päiväkoti jatkuvan ilkivallan kohteina – Asukas: "Syksyllä kerrottiin, että ikkunoita oli jo rikottu jopa 50"10.1.2020 21.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu