Bussikatu etenee Vallilanlaaksoon

Kumpulan kartanon entiseen hevoshakaan rakennettu Vallilan siirtolapuutarha suojellaan asemakaavalla. Mökkiläisten vastustuksesta huolimatta entisen satamaradan paikalle on kaavoitettu joukkoliikennekatu.

Sakari Hannula

Kaupunginhallitus äänesti Vallilanlaakson joukkoliikennekadusta keskiviikon kokouksessaan.

Vihreät ja Vasemmistoliitto ehdottivat, että kadun kaavamuutosehdotus palautetaan uuteen valmisteluun, mutta ehdotus hävisi äänestyksessä äänin 10-5. Kaupunginhallituksen muut poliittiset ryhmät kannattivat alkuperäistä esitystä, jonka mukaan Vallilanlaaksoon ja Kumpulanlaaksoon rakennetaan bussikatu.

Vihreät ja Vasemmistoliitto halusivat, että ehdotus valmistellaan uudestaan niin, että joukkoliikennekadun osalta kaavamääräystä muutetaan koskemaan ainoastaan maisemoitua raitiotieliikennettä Vallilanlaakson virkistys- ja kulttuuriarvoja kunnioittaen.

Vallilanlaakson bussikatu on erittäin kiistelty hanke pohjoisen kantakaupungin alueella. Vuosia kestänyttä suunnittelua ovat vastustaneet kaupunginosayhdistykset ja siirtolapuutarhayhdistys. Kaavahanke etenee seuraavaksi kaupunginvaltuustoon.

Käyttäjän Jani Jakonen kuva
Jani Jakonen