Puheenaihe

Pieni matkatoimisto Töölössä järjestää myös julkkisten salalomia – "Turistit luulevat tätä kaupaksi"

Matkatoimisto Starlight Toursin asiakaspalveluvastaava Patrick Silfverroos kertoo, että kivijalkaliikkeeseen on kerätty koristeita eri puolilta maailmaa.

Ville mäkilä

Moni ohikulkija on saattanut kiinnittää huomiota Mechelininkadulla sijaitsevan Starlight Toursin räväkkään näyteikkunaan. Ikkunalla on useita näyttäviä matkamuistoesineitä, joita on kerätty eri puolilta maailmaa.

– Täällä on paljon hauskoja yksityiskohtia. Täällä on esineitä muun muassa Intiasta, Egyptistä, Iranista ja Kaliforniasta, matkatoimiston asiakaspalveluvastaava Patrick Silfverroos esittelee liikkeen sisustusta.

Liikkeeseen astuessa ei ensimmäisenä tulisi mieleen, että kyseessä on matkatoimisto.

– Jotkut turistit ovat luulleet tätä kaupaksi ja yrittäneet ostaa tavaroita täältä, matkatoimiston johtaja Timo Saressalo kertoo.

Kyseessä ei kuitenkaan ole matkamuistokauppa, vaan matkatoimisto. Vuodesta 2007 samoissa tiloissa toiminut Starlight Tours on alusta asti pyrkinyt erikoistumaan yksilöllisiin matkoihin, jollaisia ei voi ostaa valmismatkoina.

5777661-n.jpg

Matkatoimiston sisustus on persoonallinen. Kuva: Ville mäkilä

Toimisto on erikoistunut etenkin Euroopan ulkopuolisiin kaukomatkoihin. Valmiita pakettimatkoja suosittuihin turistikohteisiin tai Eurooppaan matkatoimiston valikoimista ei löydy.

–Meidän kilpailuvalttimme on alusta asti ollut se, että me myymme asiakkaalle räätälöityjä matkoja, Saressalo kertoo.

Verkkokaupan suosio matkailualalla on kasvanut räjähdysmäisesti ja yhä useampi varaa matkansa suoraan verkosta. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 ulkomaanmatkoista peräti 88 prosenttia varattiin verkon kautta. Samalla se on johtanut siihen, että useat matkatoimistot ovat joutuneet lopettamaan toimintansa.

Saressalo ei ole huolissaan verkkomyynnin kasvusta. Hän uskoo, että kaukomatkoihin erikoistuneella matkatoimistolla riittää kysyntää myös jatkossa.

–Tällaiselle erikoispalvelulle on aina kysyntää ja uskon, että se tulee vain lisääntymään.

Hänen mukaansa asiakkaat arvostavat edelleen myös sitä, että tarvittaessa asiat voi hoitaa kivijalkaliikkeessä kasvotusten.

– Se luo asiakkaalle luottamusta.

Saressalon mukaan matkatoimiston tyypillinen asiakas on sellainen, joka arvostaa laatua ja yksilöllisyyttä. Matkatoimiston myymien matkojen hinnat vaihtelevat kohteen ja matkan keston mukaan, mutta keskimääräinen hinta matkalle liikkuu 3 000–5 000 euron välissä.

– Meidän kauttamme on mahdollista päästä pieniin luksushotelleihin, joissa saa henkilökohtaista palvelua tai saada lomalle oman rantahuvilan. Yksityisyys on sellainen asia, mikä korostuu asiakkaiden toiveissa.

Asiakkaiden joukossa on myös julkisuuden henkilöitä, jotka haluavat nauttia lomasta julkisuudelta piilossa. Matkatoimisto pitää huolen siitä, että tieto julkisuuden henkilöiden lomista ei vuoda ulkopuolisille.

– Ainakaan meiltä ei vuoda tieto mihinkään.

Nykyään ihmiset ovat aiempaa tietoisempia lentämisen ilmastohaitoista. Saressalo ei kuitenkaan usko, että ihmiset lopettaisivat lentämistä kokonaan.

Sen sijaan on mahdollista, että ihmiset alkavat panostaa matkustamisessa enemmän laatuun ja tekevät vuodessa vain yhden kaukomatkan useiden Euroopan-matkojen sijaan.

– Niillä samoilla päästöillä voi lentää yhteen paikkaan ja käyttää koko vuoden lomabudjetin siellä.

Mechelininkadulla toimii myös muun muassa urheilumatkoihin erikoistunut Aikamatkat-matkatoimisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lapsiperheet bongasivat yllättävän suosikkikohteen Helsingistä: tuplasi kävijämääränsä – alunperin kohderyhmä oli aivan muualla8.2.2020 11.25
Lentäminen voi pian vähentyä Suomessakin, sanoo matkailun trendejä arvioiva asiantuntija – "Lentovero ei yksin selitä ruotsalaisten heikentynyttä lentämisintoa"9.2.2020 18.35
Näihin maihin suomalaiset matkustaisivat, jos rahaa olisi kuin roskaa15.1.2020 14.33
Hyllylaukuille tuli hinta Norwegianin lennoilla – "186 matkustajaa, tilaa noin 80 hyllylle sijoitettavalle laukulle"24.1.2020 08.53
Lentomatkojen kompensointi on vielä harvinaista – Kompensaatiomaksuilla voi esimerkiksi tukea aurinkovoimaloita6.11.2019 21.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu