Puheenaihe

Helsinkiläispäättäjä Puhoksen tilanteesta: huumevälitystä ja sosiaalisia ongelmia – "Nykyisellään haittaa koko Itä-Helsingin imagoa"

Puhoksen ostarin tilanne on epäselvä. Apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan kyseessä on "monitahoinen yhtälö.".

Päivi Tuovinen

Päättäjien näkemykset Puhoksen kehittämisen aikajanan pituudesta vaihtelevat. Kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtajan mielestä junnaamisen aika on ohi.

– Ratkaisu on tehtävä tänä keväänä. Minä en missään tapauksessa myöntäisi enää lisäaikaa, tässä on odoteltu ihan tarpeeksi kiinteistösijoittaja NREPin hankkeen kariuduttua, Risto Rautava (kok.) tähdentää.

– Turvallisuusviranomaistenkin mukaan Puhoksen tilanne on jo erittäin vaikea. Siellä on huumevälitystä ja sosiaalisia ongelmia. Isot toimijat ovat poistuneet ostarilta, ja nykyisellään Puhos haittaa koko Itä-Helsingin imagoa, Rautava sanoo.

Lue myös aiempi juttu: Kiinteistösijoittajat haalivat maahanmuuttajien suosiman ostarin osakkeita Helsingissä, vaikka vuokratontilla olevan rakennuksen arvo on 0 euroa – "Vaikea tilanne"

Puolueiden neuvottelut Puhoksesta ovat olleet viime aikoina tiiviitä. Niihin on osallistunut myös SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

– Toivon, että löytäisimme pian realistisen polun ostarin ilmeen ja turvallisuuden parantamiseksi. Pidän tärkeänä, että saamme alueen viihtyisyyden kohoamaan ja turvallisuuden paremmaksi, hän toteaa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän johtajan Anna Vuorjoen mukaan Puhoksen vuokrasopimusta voitaisiin jatkaa määräaikaisesti.

– Toivon, että kaupunki harkitsisi tulevaisuuden vaihtoehtoja neuvotellen Puhoksen nykyisten toimijoiden kanssa, hän sanoo.

Vihreiden apulaispormestari Anni Sinnemäki ei usko salamannopeaan ratkaisuun.

– Kyseessä on monitahoinen yhtälö yrittäjyyttä, rakennushistoriaa ja taloutta, hän summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puhoksen kehittämishanke kaatuu – kiinteistösijoittaja tympääntyi vastahakoisiin pienosakkaisiin13.11.2018 17.49
Jättimäinen kierrätysmyymälä avautuu Itäkeskukseen29.1.2020 15.05
Puhoksen uusiminen ajautui pattitilanteeseen – Sinnemäki: "Koko Itäkeskus tarvitsee perusteellista kehittämistä"14.11.2018 20.20
Rapistuneen basaari-Puhoksen kehitykselle vihreää valoa15.8.2018 19.15
Itä-Helsinkiin oli vähällä syntyä asukaskatastrofi – kaupunki teki yllättävän väliintulon12.1.2020 18.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu