Makumaailma

Helsingin Werner-ravintolan tuhkasta nousee Pamela – "Villi ja vapaa pikkusisko"

Ravintola Pamelan yrittäjät Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg tunnetaan myös muun muassa Döner Harju -ravintoloistaan.

Iiro Rautiainen

Bulevardilla sijaitseva ravintola Werner on auki viimeistä päivää 15. helmikuuta. Suuresta avotuligrillistään tuttu ravintola avautuu uudestaan 26. helmikuuta nimellä Pamela. Ravintolan omistajat pysyvät samana, eli kyseessä on myös Döner Harju -ravintoloistaan tuttujen Reima Mäenpään ja Jari Lönnbergin yritys.

Pamela, kuten edeltäjänsäkin, sijaitsevat Vanhaa kirkkopuistoa vastapäätä olevassa arvorakennuksessa, joka palveli vuosikymmenien ajan WSOY:n pääkonttorina. Rakennus muutettiin asuinkäyttöön siten, että saneeraustyöt valmistuivat vuoden 2016 lopulla, jolloin myös Werner-ravintola avautui.

 

Wernerin muuttumista Pamelaksi perustellaan tiedotteessa muun muassa seuraavasti:

– Ajan saatossa olemme todenneet, että sydämemme sykkii pohjimmiltaan yksinkertaisemmalle, rennommalle ja hauskemmalle ravintolaelämykselle. Haluamme tehdä herkullista, helposti nautittavaa ja järkevästi hinnoiteltua ruokaa, Lönnberg kuvailee tiedotteessa.

Pamelassa lupaillaan paluuta perusasioiden äärelle: Runsaita makuja ja rentoa meininkiä huokealla hinnalla.

– Pamela on Paleman ja Dönereiden villi ja vapaa pikkusisko, hän, joka heittää farkkurotsin niskaan ja suuntaa Helsingin iltaan. Pamela ei halua lokeroitua tiettyyn ruokakulttuuriin tai muotteihin. Sen sijaan mennään rento meininki ja erinomainen hinta-laatusuhde edellä, Mäenpää lupailee.

Palema on yrittäjien ravintola Hermannin Teurastamon alueella. Mäenpää ja Lönnberg omistavat myös Harjun Makkaratehtaan, joka on perustettu vuonna 2012. Ensimmäisenä ravintolana miehet avasivat Döner Harjun Fleminginkadulle vuonna 2014. Döner Harjua edelsi Ravintolapäivän Döner Kallio -ravintola Karhupuistossa.

Uuden Pamelan kerrotaan tiedotteessa saaneensa inspiraationsa yrittäjien aikaisemmista ravintoloista sekä intohimosta elämän yksinkertaisia nautintoja kohtaan.

– Tällä hetkellä fiilistelemme Lähi-Idän ja Välimeren makumaailmaa Pariisista Istanbuliin, joten se on keskiössä Pamelan menulla. Emme kuitenkaan näe tarpeelliseksi määrittää sääntöjä Pamelan keittiölle, Lönnberg jatkaa tiedotteessa.

 

Pamelassa on arkisin tarjolla lounas, joka koostuu listalta tilattavista päivän annoksista sekä hintaan kuuluvasta alkukeitosta ja kahvista. Arki-iltaisin ja lauantaisin tarjolla on hiiligrillissä kypsennettyä lihaa ja kalaa, avotulella valmistettuja kasviksia ja pieniä herkkuja sekä salaatteja. Keittiömestarina toimii Pauliina Jyrälä, salista vastaa Elina Mero.

Sattumalta Helsingissä on Pamelan lisäksi myös toinen ravintola, jonka nimi tuo mieleen taannoisen televisiosarjan Dallas. Henri Alén ja Tommi Tuominen esikuntineen avasivat Sue Ellen -nimisen ravintolan Etelärantaan marraskuussa 2017.

Pamela oli Dallas-sarjassa Victoria Principalin näyttelemä roolihahmo, Sue Elleniä näytteli Linda Gray.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huippusuosittu Döner Harju avaa uuden ison ravintolan Helsinkiin – myös cocktaileja tarjolle28.9.2017 12.51
Kokin märkä uni hehkuu jo kuumana – Döner-miesten Werner nyt auki11.11.2016 17.54
New York Times listasi Helsingin parhaat – Kallio ja Döner Harju rohmusivat kehuja8.7.2016 18.18
"Se oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä" – Döner Harjun voimakaksikko avaa uuden ravintolan28.1.2016 13.48
Döner Harjun omistajat huomasivat: Edes makkara ei maistu huonolla säällä1.9.2015 21.00
Döner Harjusta tehtiin jälleen valitus – äänet ärsyttävät31.3.2015 20.23
Döner Harju saa pitää terassinsa – kaupungin mieli muuttui30.9.2014 16.07
No jopas! Oluttuoppiaan ei saa kuljettaa jalkakäytävän yli23.5.2017 20.05
Ravintolapäivä on poikimassa ravintolan8.2.2013 12.52
Tv-sarja Dallasista löytyi nimi kokkijulkkujen uutuusraflalle20.10.2017 20.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu