Puheenaihe

Työväenopistojen kurssimaksuihin tulossa syksyllä muutoksia – liikuntakursseista jopa puolet pois

Kaikki työväenopiston koko lukukauden kestävät liikuntakurssit maksavat syksystä alkaen 57 euroa, kun ne erikoishintaisina ovat maksanut 90 euroa.

Sirpa Repo

Työväenopistojen kurssimaksuihin tulee ensi elokuussa muutoksia. Osa liikuntakursseista halpenee merkittävästikin, osan kurssimaksut nousevat.

Periaate ensi elokuun alussa voimaan tulevissa uusissa hinnoissa on se, että kaikki liikuntakurssit muuttuvat saman hintaisiksi.

– Uusi hinnasto yhtenäistää opiston liikuntakurssien hinnoittelun. Kahdella eri hinnalla on ollut historialliset perustelunsa, mutta nyt haluamme selkeyttää hinnaston ja tarjota kaikki liikuntakurssimme samaan hintaan, kertoo Helsingin työväenopiston rehtori ja vapaan sivistystyön päällikkö Ville Ylikahri.

Syy hintojen nostamiseen on kustannusten nousu ja erikoishinnoiteltujen kurssien poiston aiheuttama vähennys kurssimaksuissa. Kalliimpia erikoiskursseja ovat olleet muun muassa monet jooga- ja tanssikurssit.

Tulevat hinnanmuutokset koskevat sekä pitkiä että lyhyitä kursseja.

Syksystä alkaen yhden illan liikuntakurssi maksaa 18 euroa, kun se aiemmin maksoi normaalihintaisena 15 euroa ja erikoishintaisena 24 euroa. Jatkossa kaikki koko lukukauden kestävät liikuntakurssit maksavat 57 euroa. Aiemmin ne maksoivat normaalihintaisina 57 euroa ja erikoishintaisina 90 euroa.

– Lisäksi jatkossa kaikista kursseista saa myös esimerkiksi työttömyys- ja opiskelija-alennuksen, joita ei aiemmin saanut erikoishinnoitelluista kursseista, Ylikahri jatkaa.

Opiskelija-, työttömyys- ja kansaneläkealennus on 50 prosenttia.

Vuosittain työväenopiston järjestämille kursseille Helsingissä osallistuu noin 70 000 ihmistä. Yhden lukukauden aikana järjestetään noin 2 500 erilaista kurssia.

Työväenopistossa voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikasta riippumatta.

Viime vuonna suomenkielisessä työväenopistossa kerättiin kurssimaksuja 1,9 miljoonaa euroa ja ruotsinkielisessä työväenopistossa 472 000 euroa. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti Helsingin suomen- ja ruotsinkielisen työväenopiston maksujen alennusperusteista viime viikolla.

Työväenopiston opiston päärakennus sijaitsee Kalliossa. Lisäksi kursseja järjestetään Itämerentalossa Ruoholahdessa, Itäkeskuksen Stoassa, Silkkikutomossa Herttoniemessä, Vuotalossa, Malmitalolla, Kanneltalolla, Pohjois-Haagassa, Maunula-talolla ja Oulunkylätalolla. Opetusta on hajautettu myös kaupungin peruskoulujen tiloihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu