Paikalliset

Flamingon Naurusaari sai likat melkein läkähdyksiin

Musiikki soi, ja kun se lakkaa, pitää pysähtyä numeron kohdalle. Leesa Mikkonen ja Martha Vivolin vauhdissa. Leesa arvioi Naurusaaren hauskimmaksi pisteeksi Xbox-huoneen tenniksen pelaamisen ja Martha-liukumäen.

Armi Suojanen

Asolassa asuvilla naapuruksilla Leesa Mikkosella, 8, ja Martha Vivolinilla, 6, on tärkeä homma. He ovat testaamassa viihdekeskus Flamingon uuden Naurusaari-sisäseikkailupuistoa Vantaalla.

Onneksi on pehmeä lattia!”
Valmiina, paikoillanne, hep! Kaksikkoa ei tarvitse yllyttää kokeilemaan noin kymmentä toimintapisteitä. He sinkoavat baanalle heti luvan saatuaan.

500 neliön tilassa, entisessä Hoplopissa, ei hissutella.

Lapset kiipeilevät seinillä, konttaavat katonrajassa kulkevassa jättiputkessa ja laskevat siitä alas, hyppivät trampoliinissa tai tanssivat kilpadiscossa. Tai sitten kieputaan naruissa ja tähdätään askeleet oikeisiin ruutuihin erilaisissa automaattiohjatuissa peleissä.

– Onneksi on pehmeä lattia! huudahtaa Leesa, kun hän kompastuu lattian lähes huomaamattomaan korokkeeseen.

Keskiön pehmeillä ”lautasilla” voi harjoitella tasapainoa tai vaikka huilata hetken. Mutta Leesa ja Martha jaksavat pyöriä joka paikassa.

Tunnin jälkeen testaajatytöt istahtavat jäätelölle. He olisivat kyllä jatkaneet vielä, jos olisi ollut aikaa.

Leesa ja Martha ovat hengästyneitä, kuumissaan ja innoissaan. Naurusaari-nimikin sai katetta.

– Joo, oli pakko nauraa, kun se liukumäki kiemurteli. Otti mahasta, Martha kertoo hymyillen ja Leesa nyökkäilee.

– Putkessa oli vähän pelottavaa alussa, kun se on iso ja siellä on aika pimeetä. Kun Leesa meni ensin liukumäkeen, niin uskalsin mennä perässä, Martha jatkaa.

Leesalle oli haastetta toisessa kiipeilyseinässä, josta ei niin vaan tultukaan alas. Nokkelana neitinä hän kuitenkin löysi toisen reitin.

Otti mahasta.”
Rekolanmäen koulun toista luokkaa käyvän Leesan arvosana Naurusaarelle on 9. Martha kikattaa ja antaa kympin.

Jos jotain pitäisi lisätä, niin Leesa kaipaisi keinuja. Martha isompia, jyrkempiä liukumäkiä.

– Kun mä oon sellanen hurjapää.

Molemmat tytöt arvioivat, että Naurusaareen kannattaa tulla uudelleen, ja Leesa antaa vielä arvion paikan yleisilmeestä.

– Siellä on kauniita värejä.

Naurusaaren omistaa Flamingo Spa, joka haluaa tarjota lapsiperheille lisää tekemistä. Kun vesileikit kyllästyttävät, voi leikkiä jatkaa kuivissa tiloissa.

Naurusaari sopii parhaiten 5–12-vuotiaille. Mutta jos aikuinen on riittävän notkea, nopea ja rohkea, saa hänkin leikkiä lastensa mukana.

Naurusaaren, jonka teemana on Saaristomeri, on ideoinut projektipäällikkö Tero Ylitalo Flamingo Spasta yhdessä laitetoimittaja Lappsetin kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu