Paikalliset

Pajusen jatkokaudelle päättäjien selvä tuki

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) saa kaupunginvaltuutetuilta lähes kiitettävän arvosanan viimeaikaisesta toiminnastaan.

Helsingin Uutiset pyysi valtuutettuja arvioimaan tärkeimpien virkajohtajien toimintaa kouluarvosanoilla (4–10). Pajusen ”joulutodistuksen” keskiarvoksi tuli reilu kahdeksan puoli (8,58). Arvosana on pysynyt samalla hyvällä tasolla koko virkakauden ajan. Aiemmin Helsingin Uutiset on tehnyt vastaavan kyselyn heti virkakauden alussa (2005) ja puolivälissä (2008).

Pajunen saa selvästi parhaan arvosanan (9,33) omalta taustaryhmältään kokoomukselta. Mutta myös vihreät ja sosialidemokraatit arvioivat ykkösjohtajan toiminnan hyväksi (8,50). Vasemmistoliittolaiset antavat Pajuselle vain tyydyttävän seitsemän plus (7,29).

Virkajohtajista selvästi heikoimman arvosanan saa sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen (sd), jonka keskiarvo on juuri ja juuri tyydyttävä (7,13). Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi keväällä siirtyvä Haatainen saa omalta taustaryhmältään sosialidemokraateiltakin vain kahdeksan plus (8,25). Vihreät ja pienryhmät (kesk, kd, ps, kom) arvioivat Haataisen lähes heikoksi (6,50).

Toinen sosialidemokraattinen apulaiskaupunginjohtaja, maankäytön Hannu Penttilä saa omilta taustajoukoiltaan yhtä hyvän arvosanan kuin Pajunen omiltaan, kiitettävän yhdeksän plus (9,25). Kokoomus ja vasemmistoliittokin arvostavat Penttilän työn kahdeksan miinuksen arvoiseksi, mutta vihreät vain tyydyttäväksi seitsemän plussaksi. Kokonaisarvosana Penttilällä on tyydyttävän ja hyvän välimaastossa (7,54).

Demarijohtajien heikohkoja arvosanoja myös kommentoitiin joissakin vastauksissa. Haataisen viaksi laskettiin, ”ettei hän kuulu eikä näy”. Penttilää vaivaa erään vastaajan mielestä ”ylimielisyys”.

Kaksi muuta apulaiskaupunginjohtajaa, sosiaali- ja terveystoimen Laura Räty (7,89) ja teknisen toimen Pekka Sauri (7,86) saavat kumpikin yhtä hyvän kokonaisarvosanan kahdeksan miinus. Molemmat saavat myös omilta taustajoukoiltaan, Räty kokoomukselta ja Sauri vihreiltä, kiitettävän yhdeksän miinuksen. Vihreät puolestaan arvioivat Rädyn toiminnan vain tyydyttävän seitsemän arvoiseksi, ja kokoomus puolestaan Saurin samalla arvosanalla. Rädylle osa vastaajista ei vielä antanut arvosanaa, koska pesti apulaiskaupunginjohtajana alkoi vasta kesän lopulla.

Kaksi tärkeintä luottamushenkilöä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok) ja valtuuston puheenjohtaja Minerva Krohn (vihr) ovat selvinneet tehtävistään suhteellisen hyvin. Rautava saa toiminnastaan tyydyttävän seitsemän puoli (7,61) ja Krohn hyvän kahdeksan plus (8,16). Rautavaa arvostaa erityisesti kokoomus (8,24) ja sosialidemokraateiltakin irtoaa hyvä arvosana (8,10), mutta muilta vain tyydyttävä (7,00–7,50).

Krohn saa vihreiltä kiitettävän (8,80), mutta myös kokoomukselta (8,29) ja RKP:ltä (8,50) hyvän arvosanan.

Näin kysely tehtiin

Helsingin Uutiset jakoi vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa 14.12. kyselylomakkeen, jossa pyydettiin kouluarvosana (4–10) johtaville virka- ja luottamushenkilöille: kaupunginjohtajalle ja neljälle apulaiskaupunginjohtajalle sekä valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajille.

Vastauksen antoi 65 valtuutettua 85:stä.

Kuudessa kyselylomakkeessa puoluekantaa ei ilmoitettu, joten ne käsiteltiin ryhmässä ”muut”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu