Paikallisurheilu

Ravikarnevaalit Vermossa maaotteluhengessä

Ravikarnevaaleissa pelataan ensimmäinen yhteinen 75-kierros Ruotsin kanssa.

sauvo jylhä

Vermoon kokoontuu lauantaina Suomen ja Ruotsin ravihevosten ja -ohjastajien parhaimmisto. Silloin ravataan maamme ensimmäinen Toto75-kierros.

Kierroksella voi voittaa Suomen ravihistorian suurimman potin, noin kaksi miljoonaa euroa. Ravikarnevaalin pelivaihto tullee nousemaan kahdeksaan miljoonaan euroon.

Suomalaispelaajien ohella myös ruotsalaiset pelaavat tuolloin Vermon raveja. Ruotsissa ei ravata lauantaina, mutta sikäläisissä kotikatsomoissa Vermo on nähtävissä muun muassa television kolmetuntisen suoran lähetyksen välityksellä.

Raveihin ilmoitettiin 350 hevosta, joista mukaan valittiin lopulta 166 kilpailijaa. Näistä 42 on ruotsalaisia.

Mukana ovat maiden menestyksekkäimpien hevosten lisäksi lähes kaikki Suomen ja Ruotsin parhaat ohjastajat ja -valmentajat. Hevosmaailman tähdistä mukana ovat muiden muassa Stig H. Johanssonin valmentama I Won't Dance ja legendaarisen maailmanennätysoriin Järvsöfaksin menestyksekkäät pojat Fakse ja Faksen J:R. Myös nykyisin eläkkeellä oleva Järvsjöfaks saapuu Vermoon ilahduttamaan ravikansaa.

Ruotsalaisohjastajina Vermossa nähdään muiden muassa Robert Bergh, Björn Goop, Örjan Kihlström, Ulf Ohlsson ja Johnny Takter. Suomalaisista ohjastajatähdistä mukana ovat esimerkiksi Pekka Korpi, Ari Moilanen, Antti Teivainen, Mika Forss ja Tommi Kylliäinen.

Kaikki hevospelit siirtyivät vuoden vaihteessa yksinoikeudella Fintoto Oy:n hallinnointiin. Toto75-ravien ympärille on rakennettu uusi televisio-ohjelma Ravisuora, joka aloittaa YLE TV2:lla tulevana lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat