Antti Tuisku jonotti passia

Antti Tuisku.

Sirpa Repo

Sofi Oksanen on tuttu näky Kampin K-marketissa.

Päivi Tuovinen

George Michael ja laupias samarialainen yhdessä persoonassa eli Antti Tuisku sai melkein koko Ullanlinnan sekaisin vieraillessaan Kaartin poliisiaseman lupaosastolla.

Antti jonotti kärsivällisesti tavallisen rahvaan joukossa matkapuhelintaan räpelöiden, eikä diivan elkeistä ollut tietoakaan. Muiden asiakkaiden ja poliisitalon henkilökunnan katseita Antti ei ollut huomaavinaan.

Taviksien sekaan piiloutuakseen Antti oli valinnut valepuvukseen verkkahousut ja toppapusakan. Ai että mitäkö asiaa Antilla oli poliisiasemalle? Hän haki passia, mutta arvoitukseksi jäi, mihin on Antti lähdössä.

Neljästä Ruususta ja Kuorosodasta tuttua rokkitähteä Ilkka Alankoa ei meinannut tunnistaa, kun hän höyrysi vastaan Narinkkatorilla tukka sekaisin ja virvoitusjuomapullo huulillaan, muovikassi kädessään.

Oli tainnut Ilkalla venähtää ilta pitkäksi? Tai mahdollisesti hän oli juuri tulossa ikiomasta baaristaan Eliksiiristä, jonka hän on perustanut Tallinnaan sikäläisten koripallokavereidensa kanssa.

Kyllähän nyt miehellä oma baari pitää olla, mutta oman henkilökohtaisen logistiikan kannalta lienee suositeltavaa, että se sijaitsisi omassa kotikaupungissa – tai edes kotimaassa.

Mikä se on, jolla on käsi koukussa ja suu käy koko ajan, samalla kun pää pyörii edestakaisin ja ympäri melkein kuin sorsalla? Oikea vastaus on tietysti yrittäjä Harry ”Hjallis” Harkimo.

Kluuvin kauppakeskusta jalkaisin ohittaessaan Hjallis pälpätti puhelimeensa taukoamatta, mutta antoi päänsä pyöriä holtittomasti sitä mukaa, mistä kulloinkin löytyi kiinnostavaa katseltavaa.

Mikäkö Hjallista kiinnosti? Vaihtoehtoja on vain kaksi: joko Kluuvikadulla rehkineet virolaiset raksamiehet, tai yliopiston kulmilla pörräävät nuoret opiskelijaneidot.

Motivus-kuntosalikeskuksen Kampin ja Centerin toimipisteiden naisasiakkaiden keskuudessa on vietetty unettomia öitä kunnon Satsista haaveillen. Motivuksen suosikkibodaria, kirjailija Roman ”Satsi” Schatzia ei nimittäin ole näkynyt treenipuuhissa pitkään aikaan, ainakaan vakiovuoroillaan aamuisin.

Onko Schatz hautautunut kotiin kirjoittamaan seuraavaa menestysromaaniaan, vai viekö uusi tai ainakin uudehko vaimo miehen kaiken ajan?

Onko Sofi Oksasen julkisuusarvo todella niin pieni, vai eivätkö ihmiset vain uskalla mennä hänen juttusilleen? Näin hämmästellään Kampin keskuksen K-supermarketissa, jossa Sofi on vakioasiakas. Pari päivää sitten Sofi oli parkkeerannut itsensä hedelmäosastolle, mutta kukaan ei pyytänyt nimmaria, tai edes puhutellut.

Ei uskoisi, että Gootti-Sofin mestariteosta Puhdistusta on myyty Suomessa jo pari sataa tuhatta kappaletta. Kirjan ostaneet eivät käy K-marketeissa, vaan taitavat olla Stockmann-porukkaa?