Paikalliset

Irtisanominen uhkaa Caisan johtajaa

Johanna Maula tuli Helsingin kaupungin palvelukseen vuonna 2002. Kulttuurikeskus esittää nyt Maulan erottamista Caisan johtajan virasta.

Saara Vuorjoki

Helsingin kulttuurikeskus haluaa päättää kansainvälisen kulttuurikeskuksen Caisan johtajan Johanna Maulan virkasuhteen. Asia on esillä kulttuuri- ja kirjastolautakunnassa tänään.

Irtisanomismenettelyä perustellaan Maulan yhteistyökyvyttömyydellä, johtajan tehtävien laiminlyönnillä, säännösrikkomuksilla ja luottamuspulalla.

Vuonna 2002 kaupungin palvelukseen tulleen Maulan asemaa on käsitelty kaupungin sisällä laajasti.

Ennen irtisanomismenettelyn aloittamista Maula sai kaksi varoitusta. Joulukuussa 2010 annetun varoituksen syynä oli johtajan tehtävien laiminlyönti. Toisen, puoli vuotta myöhemmin annetun varoituksen perusteena oli työaikasäädösten noudattamatta jättäminen.

Maulalle on tarjottu kaupungin sisällä toista työpaikkaa, mutta hän on kieltäytynyt siitä.

Johanna Maula itse kokee saaneensa varoitukset perusteettomasti ja joutuneensa työpaikkakiusaamisen kohteeksi. Hän arvostelee esimiestään vs. kulttuurijohtaja Veikko Kunnasta tämän johtamistyylistä ja katsoo tämän toimineen lakien vastaisesti.

– Keskustelukulttuurissa on huomattavia puutteita tai sitä ei ole lainkaan.

Maula on ottanut yhteyttä Uudenmaan työsuojelupiiriin ja palkannut juristin.

– Luotan siihen, että oikeus voittaa, Maula toteaa.

Maulan mielestä on käsittämätöntä, että häntä syytetään huonosta johtamisesta, vaikka hän on arvioissa saanut alaisiltaan hyvät arvosanat jopa 4,5 kun paras on 5.

– Olen saanut tukea useilta maahanmuuttajajärjestöiltä. Ne ovat ottaneet yhteyttä kulttuuri- ja kirjastolautakuntaan ja puolustaneet minua, Maula kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu