Paikalliset

Michelin-ravintola Luomo muuttaa Torikortteleihin

Torikorttelien uudistus on tuonut uusia ravintoloita ja designliikkeitä Senaatintorin ja Kauppatorin väliselle alueelle. Toukokuussa ovensa avaa Luomo.

Havainnekuva

Helsingin vanhan keskustan ravintolakeskittymä vahvistuu.

Ravintolamaailman viime vuosien ehkä puhuttanein tulokas, Michelin-tähden jo ensimmäisenä toimintavuonnaan ansainnut ravintola Luomo muuttaa uudistuviin Torikortteleihin.

Luomo aloittaa toimintansa Pohjoisesplanadin ja Katariinankadun kulmassa Goviniuksen talon täysin uudistetuissa tiloissa toukokuussa. Fine dining -ravintolan konsepti laajenee samalla ravintolan alakertaan tulevalla bistrolla.

Ympäriviikkoisesti palvelevasta bistrosta tulee mutkaton pistäytymispaikka, joka tarjoaa myös lounasta. Bistron terassit aukeavat sekä Pohjoisesplanadille että sisäpihalle.

 Ravintolan asiakaspaikkojen määrä kasvaa muuton myötä 45:een.

– Odotamme muuttoa innolla. Liiketilan sijainti on erinomainen ja suunnitteilla on paljon hienoja, uusia juttuja. Bistro antaa tarjontaamme lisää syvyyttä sekä mahdollisuuden tehdä elämyksiä aikaisempaa laajemmalla skaalalla. Lähtökohtana on se, että tarjoamme käsintehtyä, intohimoisesti toteutettua ruokaa kahdessa kerroksessa, mutta yläkerrassa tarjonta on viritellympää ja alakerta puolestaan tarjoaa yksinkertaisempia kokonaisuuksia, keittiömestari Jouni Toivanen sanoo.

 – Torikorttelit alkavat profiloitua innovatiivisena ja persoonallisena alueena, joka tarjoaa kiinnostavan ja ajassa kiinni olevan kattauksen ruokaa, muotia ja designia. Alueen toinen toistaan kiinnostavammat ravintolat Luomo, Sunn, Sasso, Salutorget, FishMarket, Nuevo ja Savotta muodostavat kokonaisuutena dynaamisen ravintolakeskittymän, josta ei visionäärisyyttä puutu, sanoo Torikortteleiden kehitystyöstä vastaavan Helsingin Leijonan markkinointipäällikkö Esa Takala.

– Tavoitteenamme on täydentää alueen kahvila- ja ravintolatarjontaa edelleen ja palvella kaupunkilaisia ja matkailijoita aamusta iltaan myös viikonloppuisin, Takala kertoo.

 Empirekorttelit heräävät eloon

Huhtikuussa valmistuva Goviniuksen talon peruskorjaus on osa mittavaa Torikortteleiden elävöittämishanketta.

Ravintola Luomon lisäksi Kauppatorin kupeessa sijaitsevan talon liiketiloja tarjotaan muun muassa käsityö- ja design-alan yrittäjille.

Alueen valmistuessa kokonaisuudessaan lähivuosina korttelit muodostavat lähes sadan yrityksen ainutlaatuisen alueen Helsingin ydinkeskustaan. Koko hankkeen arvo on noin 65 miljoonaa euroa, josta noin puolet kohdistuu liikehuoneistoihin ja toinen puoli kaupungin omassa käytössä oleviin tiloihin.

Helsingin kaupungin omistamia tiloja Senaatintorin ja Kauppatorin välisissä kortteleissa hallinnoi, vuokraa ja markkinoi vuonna 2007 perustettu Helsingin Leijona Oy, joka on Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhtiö.
 

 

Goviniuksen talossa oli hotelli Goviniuksen talo rakennettiin vuosina 1815–1819 asuinrakennukseksi. 1850-luvulla rakennus muutettiin hotelliksi. Goviniuksen laajin muutostyö tehtiin vuosina 1959–1961, jonka jälkeen rakennus on ollut toimistokäytössä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu