Tervo matkalla alaspäin

Jari Tervo shoppaili Stockalla.

Päivi Tuovinen

Tommi Korpelan kasvot erottuvat tavaratalon vilskeessä.

Jussi Vehkasalo

Kaikkihan tuntevat Jari Tervon, tuon entisen runoilijan ja nykyisen mestarikirjailijan ja television Uutisvuodon nokkelanhärskin sanasepon.

Mutta mihin oli Jari Tervo menossa, kun Kampin kyttä hänet taannoin bongasi? Kyllä, Jari oli menossa alas, ja vauhdilla.

Jari seisoi Stockmannin rullaportaissa matkalla kohti elintarvikeosastoa, pitkästynyt ja jotenkin lannistunut ilme kasvoillaan.

Jari hei, ei kannata masentua. Ei se Moska nyt ihan niin huono ollut!

Rasputin? Ei kun Parviaisen Jusa.

Stockmannilla ovat viime päivinä asioineet muutkin julkisuuden henkilöt. Ohjaaja, bloggari Jussi Parviaisen Kampin kyttä bongasi Stockan parfyymiosastolta.

Mukanaan Jussilla oli vaimonsa Saana, jonka kanssa hän on muun muassa purkittanut varsin railakkaan, alastomuutta ja äänekästä kanssakäymistä sisältävän kotivideon.

Stockmannilla Jussi ja Saana käyttäytyivät hillitysti. Huomiota herätti vain Jussin värikäs ulkoasu.

Stockmannilla piipahti myös kirveellä veistetyt, mutta ah niin seksikkäät, kasvot omistava mestarinäyttelijä Tommi Korpela.

Tommi oli ostoksilla miesten alusvaateosastolla, mutta Kampin kyttä ei rohjennut lähemmäksi tarkistaakseen, mitä ostoskassiin sujahti.

Monelle Miehen työ -menestysfilmin nähneelle voisi tulla yllätyksenä se, että Korpela ylipäätään käyttäisi alushousuja.

Omalla kotitantereellaan Kampin kyttää kohtasi surrealistinen näky, kun Suomen atleettisin kolumnisti eli Mattiesko Hytönen eksyi Kampin Alepaan.

Eksyi? Yleensä kauppoihin hakeudutaan ostoksille, mutta mitä teki Mattiesko.

Hän ei suinkaan latonut purkkeja ja purnukoita kärryynsä, kuten muut asiakkaat, vaan jäi muina miehinä hyllyjen väliin venyttelemään valtavankokoisia lihaksiaan.

Hölmistyneistä katseista Mattiesko ei ollut moksiskaan, vaan huitoi käsillään ja vatkasi kapeata pikkupojan lantiotaan niin kauan kuin parhaaksi katsoi, ennen kuin poistui takaisin ulkoilmaan.

Mattiesko, kohta on kuule porttikielto lähellä Alepaan.

Lopuksi namupala kaikille heille, joilla ei liiallinen alkoholinkäyttö tai jokin muu syy ole vielä tuhonnut muistia kokonaan.

Tino Sing oli yksi 90-luvun kuumimmista julkkiksista, joka tanssi ja veti tv:ssä Passi ja hammasharja -ohjelmaa. Sitten Tino häipyi pariksi vuodeksi jonnekin palatakseen Helsinkiin entistä viisaampana ja ainakin entistä suurempana.

Tiettävästi Tino vaikuttaa nykyään hyvällä menestyksellä mainosmaailmassa. Mutta sitä ei Kampin kyttäkään tiennyt, että Helsingissä ei voi enää mennä minnekään törmäämättä Tinoon.

Ensin Tino sattui falafelille samaan pikku ravintolaan Iso-Roballa ja myöhemmin häneen törmäsi erään toisen ravintolan kahvijonossa. Ja kukas se kävelikään saman päivän iltana vastaan Katajanokalla? No Tinohan se taas siinä, sonnustautuneena muhkeaan, Suomen arktisiin oloihin soveltuvaan toppapusakkaan.

Laiska mies ei ehdi minnekään, ahkeralta ei pääse pakoon missään.