Paikalliset

Naistenklinikan remontti uhkaa Haikaranpesää

Naistenklinikka menee remonttiin vuonna 2013, jollloin siellä hoidetaan vain riskisynnytykset. Muut synnyttäjät ohjataan Kätilöopistolle ja Jorviin.

Päivi Tuovinen

Huhutaan, että Kätilöopiston sairaalassa toimiva synnytysyksikkö Haikaranpesä lopetetaan, kun Naistenklinikan tuleva remontti valmistuu.

– Haikaranpesää ei välttämättä lopeteta, mutta toimintaa joudutaan pikkuisen muuttamaan silloin kun Naistenklinikka on remontissa. Siellä lisätään synnytyssalien määrää, jolloin yksikön luonne muuttuu, selvittää klinikkaryhmän johtaja, vastaava ylilääkäri Jari Sjöberg.

Hänen mukaansa ei ole käyty keskustelua Haikaranpesän lopettamisesta sen jälkeen kun Naistenklinikan remontti on valmis.

Kodinomainen Haikaranpesä on tunnettu yksilöllisestä otteestaan. Siellä voivat synnyttää perusterveet naiset, joiden raskaus on sujunut normaalisti.

Naistenklinikan remontti alkaa, kun tarvittavat väistötilat saadaan rakennettua. Sjöberg arvelee, että remontti alkaa vuoden 2013 loppupuolella. Valmista on määrä olla vuonna 2015.

Riskiraskaudet ja -synnytykset sekä hyvin ennenaikaiset synnytykset hoidetaan Naistenklinikalla myös remontin aikana.

Kätilöopistossa ja Jorvissa varaudutaan synnyttäjien määrän lisääntymiseen. Päivystyshenkilökuntaa siirtyy tarvittaessa Naistenklinikalta Kätilöopistolle.

Naistenklinikan remontissa rakennetaan uudet tilat vastasyntyneiden teho-osastolle ja magneettikuvausyksikölle sekä peruskorjataan synnytysosasto, leikkaus- ja anestesiaosasto sekä päivystyspoliklinikka.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu