Tuhkasta nousee uusi ravintola Pukinmäkeen

Pukinmäenkaarella oleva rakennustyömaa on kiinnostanut ohikulkijoita. Pari vuotta sitten tulipalossa tuhoutuneen ravintolan tilalle rakennetaan nyt uutta.

Päivi Tuovinen

Lukuisat ohikulkijat ovat pysähtyneet Pukinmäenkaari 18:n aidan taakse kysymään, mitä paikalla rakennetaan. Vastaus on uusi ravintola, joka nousee tulipalossa tuhoutuneen Green Starin tilalle. Tuhoisa palo sattui kaksi vuotta sitten.

Pukinmäenkaarella aloittava ravintoloitsija Mikael Selin lupaa, että ravintola jatkaa samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä, eli hyvänä ruokapaikkana ja olohuoneen tapaisena perhe- ja olutravintolana. Paikan nimeä Selin ei vielä julkista, koska se on vahvistettavana kaupparekisterissä.

Facebookissa palanutta ravintolaa kuvailtiin näin: ”Suomen Torremolinos, ehkä komein lähiökuppila mitä maa päällään kantaa.”

Green Starin erikoisuus oli iso terassialue uima-altaineen ja minigolfeineen. Uima-allasta ei enää tule, koska se vaatisi uimavalvojan läsnäoloa.

Uudesta ravintolasta tulee edeltäjäänsä vähän isompi ja tilojen sijoittelua on järkeistetty. Tien suuntainen rakennus on noin 30 metriä pitkä. Asiakaspaikkoja tulee sisälle yli sata ja saman verran mahtuu myös kesäterassille.

– Rakennus on puurakenteinen ja pulpettikattoinen ja väriltään vihreä, kuten Green Star oli, Selin kertoo.

Green Starin ruoka sai asiakkailta kehuja. Uusi ravintola aikoo palvella lounasasiakkaita noutopöydällä ja iltaisin voi tilata annoksia listalta. Aukioloaika muotoutuu kysynnän pohjalta.

– Aiomme tarjota hyvää, konstailematonta ruokaa.

Green Star oli urheilevien ja urheilua seuraavien ihmisten kantapaikka, ja samalla konseptilla jatketaan, eli ravintolassa voi seurata muun muassa jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita. Kesällä voidaan pihalle pystyttää tapahtumatelttoja.

– Minigolf on myös tulossa, mutta sitä ei vielä ensi kesäksi saada, Mikael Selin kertoo.

Viimeiset rakennuselementit saatiin pystytettyä muutama päivä sitten. Tavoitteena on, että uusi ravintola avaa ovensa toukokuun aikana.

Ravintolaa rakentavassa kiinteistöyhtiössä on mukana kolme yrittäjää, Selin, Kyösti Helenius ja kolmas, nimettömänä pysyttelevä kumppani.

Kommentit

Tärkein syy käydä Green Starissa oli nimen omaan se uima-allas, jota ei joka kuppilasta löydy. Torremolinos-vertaus on aika osuva. Sääli :-\

tetseli

avattu on!! avajaiset eivät ole vielä olleet mutta pari viikkoa kuulemma kokeilua ja sit avajaiset.. en oo ite vielä käynny vaik asun tässä vieressä mut terassi täyn ihmisii ollu..

puksun tyttö