Jussi Parviainen naisista: ”Mitä nuorempi, sen parempi”

Jussi Parviaisen blogi on poikinut ensimmäiset rikosilmoitukset, mutta ohjaaja vakuuttaa seisovansa kirjoitustensa takana.

Päivi Tuovinen

Jussi Parviaisen elämä on paikoitellen sellaista saippuaoopperaa, että monelta tuppaa unohtumaan hänen ansionsa ohjaajana, dramaturgina ja käsikirjoittajana.

Parviaisen, 56, näytelmistä ja elokuvista kuten Jumalan rakastaja, Valtakunta ja Yksinteoin voi olla montaa mieltä. Varma kuitenkin on, että useimmat Suomen keski-ikäisistä ovat niitä nähneet, tai ainakin niistä kuulleet.

Kylmäksi ei jätä myöskään Parviaisen uusi verkkolehti ja blogi Juorukello, jolla hän väittää olevan jopa 185 000 kävijää päivässä.

Hän tykittää blogissaan niin suorasukaista tekstiä suomalaisista poliitikoista ja viihdejulkimoista, että virkavaltakin on jo joutunut reagoimaan.

Pian Parviaisen on määrä piipahtaa Helsingin poliisin kuulustelussa kertomassa Big Brother -julkkis Antti Kurhista koskevasta kirjoituksesta.

– Rapatessa roiskuu. Kirjoitukseni perustuvat itse koettuihin faktoihin ja tarkistamiini tietoihin, Parviainen vakuuttaa.

Tappouhkauksiakin hän sanoo saavansa.

– Olen saanut aina uhkailuja, joten eivät ne minua pelota. Tiedän kamppailulajeja sen verran, että mielelläni annan vähän koulutusta, jos joku tulee yrittämään.

Verkkolehteään hän sanoo toimittavansa velvollisuudentunteesta. Mitään tuloja hän ei nettiteksteistään saa.

Olen saanut aina uhkailuja, joten eivät ne minua pelota.”
Eniten Parviainen on viime aikoina ollut tapetilla nuoren puolisonsa Saanan vuoksi. Tuoreella avioparilla on ikäeroa 36 vuotta.

Tällä hetkellä he eivät asu yhdessä, mutta ovat Parviaisen mukaan yhä suhteessa.

Parviaisen mukaan suhteen seksuaalisuutta on paisuteltu julkisuudessa. Parviaisen Saanasta kuvaamaa ”seksivideota” on mässytelty viihdelehdistössä ahkerasti.

– Eihän siinä edes ole seksiä. Saana pyörii peilin edessä, siinä kaikki. Mitään strategista ei ole esillä.

Parviainen on ollut viimeiset 30 vuotta naistenmiehen maineessa, mitä hän on itse myös pönkittänyt.

– Olen ollut suhteessa satojen eri naisten kanssa, eikä naisten mielenkiinto minua kohtaan ole kadonnut, vaikka olenkin ikääntynyt, hän sanoo nyt.

Naisessa Parviainen arvostaa nykyään ennen kaikkea nuoruutta.

– Kyllä miehen kannattaa tähdätä nuoriin naisiin. Nuorten naisten kanssa seksi on parasta, eikä heille tarvitse puhua turhia omasta menneisyydestä.

Myös puolisoaan pettäviä naisia on osunut Parviaisen kohdalle.

– Seksi miestään pettävän naisen kanssa on hektistä ja kiimaista. Vapailla naisilla puolestaan on taipumus väheksyä miehiä.

Parviainen elelee nyt vaatimatonta elämää Käpylässä. Vaikka rahaa ei juuri tule, ei sitä paljoa menekään.

– Nuorena miehenä tienasin paljon. Oli hieno asunto, kallis auto ja ulkomaanmatkoja, mutta ne eivät tehneet minua onnellisiksi.

Hän sanoo kirjoittavansa Juorukellon lisäksi elokuvakäsikirjoituksia.

– Jos ei Suomessa onnistu, niin sitten menen vaikka Moskovaan, jonne minulla on suhteita, tai Pariisiin.

MTV3:n rahoittaman Yksinteoin 2:n Parviainen sai valmiiksi jo viime vuoden keväällä, mutta teatterilevitykseen se ei päässyt.

Jos ei Suomessa onnistu, niin menen vaikka Moskovaan.”

– Eihän tässä maassa uskalleta julkaista enää mitään. Kaikki on niin näennäissuvaitsevaista, mutta todellisuudessa 80-luvun Suomessa oli vapaampi henkinen ilmapiiri.

– Kuvaavaa on, että minut kutsuttiin Maria!-ohjelmaan puhumaan sananvapaudesta, mutta päivää ennen lähetystä Maria Veitola soitti ja peruutti esiintymiseni.

Poliitikkojen ja toimittajien aika kuluu Parviaisen mukaan nöyristelyyn, eikä kukaan käsittele todellisia ongelmia.

– Miksei kirjoiteta siitä, miten EU on Saksan ja Ranskan liitto, johon ne tarvitsevat rahoittajiksi pienempiä maita kuten Suomea?

Käyttäjän Sami Lotila kuva
Sami Lotila