Paikalliset

Kluuvin keskus hiljeni alkuhuuman jälkeen

Aki Arjola puhuu aidon suomalaisen ruuan puolesta. Lasipalatsin Maatilatori on tehnyt pienten tuottajien tuotteita tunnetuksi. Noin 500 tuottajaa toimittaa tavaraa säännöllisesti Kluuvin kauppahalliin. Lähitulevaisuudessa siellä satsataan valmisruokien kehittämiseen hallin tuotteista.

Else Kyhälä

Joulukuun ostoskrapulan poteminen näkyy kauppakeskus Kluuvissa selvästi. Tammikuisena päivänä lounasaikaan asiakkaita on liikkeellä vähän.

Halosen ikkunoiden teipit kertovat loppuunmyynnistä. Liikkeen vuokrasopimus päättyy helmikuun lopussa. Sen jälkeen tiloissa alkaa remontti, ja ne yhdistetään sisäkautta Kluuvin kokonaisuuteen.

Yhden liiketilan ikkunassa kerrotaan, että siihen on tulossa vaateliike French Connection, ainoa Scandinaviassa. Asustemerkki Misako on lopettanut, samoin samoin suomalaista muotisuunnittelua edustava R/H. Tilalle on tulossa Showroom8, joka näin saa kaipaamaansa lisätilaa.

Tiloissa on pientä vaihtuvuutta, mutta se on suunniteltua.”
– Tiloissa on pientä vaihtuvuutta, mutta se on suunniteltua. Haluamme antaa suomalaisille suunnittelijoille ja ajankohtaisille merkeille näkyvyyttä Aleksanterinkadulla, kauppakeskus Kluuvin toiminnan kehittämisessä mukana oleva Lotta Lehtonen vakuuttaa.

Useista tiloista on tehty lyhytaikainen vuokrasopimus pop up -myymälöitä varten.

– Pop up -myymälät pitävät kauppakeskuksen valikoiman tuoreena ja kiinnostavana. Lopullinen kokonaisuus täydentyy kohti loppuvuotta, Lotta Lehtonen perustelee.

Lehtonen kiistää, että Kluuvissa olisi kuollutta.

– Olemme tyytyväisiä viime vuoden myyntiin ja iloisia siitä, että Aleksi kehittyy ja naapuriin on tulossa muun muassa COS.

Käsityö maksaa ja laatu maksaa.”
Maatilatori Eat & Joy Kluuvin kauppahallia on moitittu kalliiksi ostospaikaksi.

– Hinnat eivät poikkea siitä, mitä meillä on muualla. Tuotteet tehdään käsin. Käsityö maksaa ja laatu maksaa, ruokaguru Aki Arjola sanoo.

Arjola korostaa, että Kluuvin omassa leivinuunissa leivotun ja teollisesti valmistetun, ulkomaisesta rukiista leivotun luomuruisleivän hintaa ei voi verrata keskenään. Kluuvissa ruisleipiä leivotaan aitoon juureen. Ruisjauhot tulevat pieneltä tilalta Iittalasta.

Alkuhulinan jälkeen hallin kauppiailla on aikaa ryhtyä kehittämään valmisruokia ja edullisia kärkituotteita joka tuoteryhmään.

Luomuruuasta puhutaan paljon, mutta Aki Arjola ei halua alleviivata luomun merkitystä, vaikka sitä on hallin tarjonnasta noin puolet.

– Me olemme suomalaisen käsin tehdyn ruuan kauppa. On tärkeää tietää, mistä ruoka tulee, Arjola sanoo.

Kluuvi

Kauppakeskus Kluuvi muodostuu eri ikäisistä kiinteistöistä, vanhimmat osat ovat peräisin 1800-luvulta.

Kluuvissa toimi 1950-luvulla Elannon tavaratalo.

Kauppakeskus Kluuvi avattiin vuonna 1989.

Sekä tiloiltaan että konseptiltaan uudistettu Kluuvi avasi ovensa viime lokakuussa.

Liikkeet on suunnattu erityisesti 18–40-vuotiaille kuluttajille, jotka hakevat vaihtoehtoa jo tutuksi tulleille vaateketjuille.

Kluuvissa myydään vaatemerkkejä, joita ei muualta Suomesta saa.

Uudistuksen toinen vaihe valmistuu tulevana syksynä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu