Paikalliset

Uusi isäjärjestö ajaa lapsen oikeutta molempiin vanhempiin

Uusi isäjärjestö haluaa edistää vanhempien yhdenmukaista kohtelua erotilanteissa. Järjestön mukaan lähihuoltajuus myönnetään liian usein äidille, vaikka isä olisi yhtä hyvä tai jopa parempi vanhempi.

Else Kyhälä

Suomeen on perustettu uusi isäjärjestö, jonka tavoitteena on on edistää lapsen oikeutta molempiin vanhempiin eron jälkeen, sekä vanhempien yhdenmukaista kohtelua viranomaismenettelyssä ja tuomioistuimessa. Omat kokemukset isän heikosta asemasta avio- tai avoeron jälkeen toi kymmenet isät yhteen.

Isät lasten asialla -yhdistys pyrkii poistamaan sen epäkohdan, että lapset määrätään tai pakkosovitaan asumaan äitinsä luo sellaisissakin tilanteissa, joissa lapsen etu olisi asua isänsä kanssa tai vuorotellen vanhempiensa luona. Yhdistys haluaa kitkeä pois tilanteet, joissa toinen vanhempi, yleensä lapsen äiti, pyrkii – usein viranomaisten ja tuomioistuimen tuella – vieraannuttamaan lapsen isästään.

Isät lasten asialla aikoo vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön tavoitteidensa toteuttamiseksi. Lisäksi yhdistys järjestää eronneiden isien matalan kynnyksen tukitoimintaa.

Yhdistys valitsi ensimmäisen hallituksensa puheenjohtajaksi helsinkiläisen Jari Pulkkisen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu