Paikalliset

Klassikkodrinkit ja mojitot jyräävät juomasuosikkeina

Tiina Halonen ja Riitta Keränen kilistelivät tyytyväisinä ginger mojitoillaan. Keränen kertoi drinkin sisältävän tuoretta inkivääriä. Tämä on todella hyvää, hän kehui.

Else Kyhälä

Pikku hiljaa käynnistyvä pikkujoulukausi tuo seuraavina viikkoina vipinää Helsingin yöelämään. Cocktailbaari Shakerissa se näkyy muun muassa siten, että asiakkaiden joukossa on enemmän uusia naamoja.

– Meillä on normaalisti paljon sellaisia kanta-asiakkaita, joista tietää, mitä juomaa pitää alkaa valmistaa, kun tämä astuu ovesta sisään, kertoo baarimikko Anastasia Unhola.

Suosituimpien drinkkien listalta löytyy Unholan mukaan muun muassa sellaisia klassikkojuomia kuin vodka martini, dry martini ja bloody mary.

 Unhola sanoo, että martinien suosioon on vaikuttanut James Bond -elokuvat.

- Asiakkaat pyytävät niitä James Bond -tyyliin.

Tuoreempia tuulia drinkkimaailmassa edustavat viskijuomat ja mojitot.

– Mojitot nousivat hitiksi kesällä, eikä suosio ota laantuakseen, baarimikko toteaa.

– Meillä mojitot tehdään kuubalaisittain. Meiltä saa erilaisia makumojitoja. Moni ei hiffaa, että niihin voi lisätä esimerkiksi hedelmiä ja marjoja.

Shakerin omalta listalta löytyy kolmisenkymmentä drinkkivaihtoehtoa.

– Lista vaihtuu vähintään kerran vuodessa. Tietyt hitit ovat kuitenkin sellaisia, että ne eivät lähde listalta ikinä, Unhola toteaa.

– Niitä ovat esimerkiksi paranoid ja holy diver. Ne ovat ikiklassikoita.

Shakerin erikoisuuksia ovat jäätelöpohjaiset ja blenderijuomat.

– Kaikissa drinkkibaareissa on omat erikoisuutensa.

Perjantai-iltaa viettämään saapuneet ystävykset Riitta Keränen ja Tiina Halonen olivat molemmat valinneet illan ensimmäiseksi drinkiksi ginger mojiton.

– Tämä on ihan mielettömän hyvää, eikä tällaista ei saa muualta, Keränen hehkuttaa.

– Olen cocktailien ja erityisesti mojitojen ystävä.

Myös Halonen kertoo olevansa drinkkien ystävä – ja kuohuviinin.

– Tosin jos saisin vapaasti valita, se olisi samppanjaa, hän naurahtaa.

– Tietyissä tilanteissa maistuvat myös imelämmät juomat, kuten vaikkapa pina colada. Se on klassikko. Esimerkiksi gin tonicia en taas voi sietää.

Siskokset Sanni ja Essi Kastinen tykkäävät erityisesti aloitella drinkeillä.

Tavallisissa baareissa lasista tosin löytyy yleensä jotakin muuta kuin cocktaileja. Yksi syy on se, ettei baarimikot aina keksi mitä tehdä, jos pyytää jotakin erikoisempaa.

– Tosin kerran yksi baarimikko vaati saada tehdä meille drinkit, Sanni Kastinen kertoo.

– Katsoin kauhuissani, kun hän laittoi siihen kurkun paloja ja mansikoita. Drinkki oli kuitenkin hyvää.

Unholalta löytyy selitys sille, miksi tavallisissa ravintoloissa saa joskus vastaukseksi myrtyneen ilmeen, kun pyytää baarimikkoa soveltamaan ja tekemään ”jonkun hyvän drinkin”.

– Siellä drinkkejä, erityisesti alkoholittomia, on vaikeampi rakentaa, koska käytettävissä ei ole niin paljon eri aineksia, hän toteaa.

Kolme drinkkiä

PARANOID:

3 cl sitruunamehua

1 cl siirappia (puolukka)

2 cl mustikkalikööriä

2 cl giniä

pirskaus soodavettä

HOLY DIVER:

2 cl päärynälikööriä

2 cl vodkaa (karpalo)

2 cl sitruunamehua

3 cl siirappi (omena)

1 kpl päärynä

MOJITO:

4 cl rommia (vaalea)

2 cl limemehua

10 kpl mintunlehtiä

2 tl sokeria

soodavettä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu