Paikalliset

Aslan ry: Nuoret aikuiset pyrkivät irti homoudesta

Homoseksuaalisuudesta eheytymiskursseille on jatkuva kysyntä. Aslan ry:n Elävät vedet -eheytymisohjelmaa Tampereella vetävän Kyllikki Koskelan mukaan suurin osa on omaa seksuaalisuutta suuntaustaan epäileviä nuoria aikuisia. Aslan-yhdistys toimii myös Helsingissä.

– He ovat ihmisiä, jotka haluavat normaalin perheen ja lapsia. Omat tunteet ja fantasiat samaa sukupuolta olevista ihmisistä sukupuolesta häiritsevät niin paljon, että he hakevat apua.

Koskelan mukaan muualla maassa kursseille hakeutuu myös ”pitempään homoseksuaalista elämäntapaa viettäneitä”.

Pelkästään Tampereen alueella eheytymisopissa on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin tuhat ihmistä. Heistä noin sadalla syynä ovat olleet itseä häiritsevät homoseksuaaliset piirteet.

Eheytymiskurssien suurimpia ryhmiä ovat tunneriippuvuuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ihmissuhdeongelmista ja seksiriippuvuudesta kärsivät.

Elävät vedet -ohjelma rakentuu 30 kokoontumiskerrasta. Koulutusta järjestävä Aslan pitää myös viikonloppukursseja ja kevyempiä kymmenen ja 20 kerran kokoontumisjaksoja.

Aslan ry:n nettisivuilla ohjelman mainostetaan auttavan miehenä ja naisena elämisen ongelmissa ja tarjoavan tiiviimmän jumalasuhteen kautta tietä persoonan ja ihmissuhteiden eheyteen.

– Luennoilla ihmiset saavat nimiä asioille ja omille tuntemuksilleen, joita he käsittelevät. Apu löytyy kuitenkin rukoilemalla. Ryhmätilanteessa kipeitä kokemuksia jaetaan ja ihmisten puolesta rukoillaan, selittää Koskela.

Yhdistyksen nettisivuilla on myös ”tapauskertomuksia”, jossa miehet kertovat seksuaalisesta eheytymisestään.

– Pelkille homoseksuaalisille tunteille ei kannata antaa liikaa huomiota, opastaa muita 24-vuotias Vesa.

– Kannattaa enemmin kiinnittää huomiota kyseisten tunteiden takana oleviin tarpeisiin ja niistä huolehtimiseen, mies jatkaa.

– Aikaisemmin koin oloni tukalaksi tilanteissa, joissa olin fyysisesti lähellä vastakkaista sukupuolta. Siinä ei ollut mitään kiihottavaa.

– Pääsin kuitenkin tästä tunteesta pikkuhiljaa eroon samalla kun miesidentiteettini vahvistui. En nykyisin kanna enää suurta huolta siitä kuinka paljon eroottista vetoa koen naisia kohtaan. Olen päässyt pelonkaltaisista tunteista naisen läheisyyttä kohtaan eroon ja pystyn luontevasti olemaan naisen kanssa, Vesa kirjoittaa.

Aslan ry väitti helmikuun alussa, että homoaktivistit ovat yrittäneet soluttautua mukaan eheytymisryhmiin. Koskela ei asiaa tunne.

Lyhyemmät kurssit ovat avoimia, mutta varsinaiseen ohjelmaan pääsijät haastatellaan.

– Haastattelulla haluamme varmistaa, että tulijat kykenevät toimimaan ryhmätyötilanteissa.

Koskelan mukaan poikansa homoseksuaalisista piirteistä huolissaan oleva äiti ei voi ilmoittaa poikaansa koulutukseen.

– Emme ota tällaisia ilmoittautumisia. Koulutukseen pitää haluta itse.

Aslan ry on kirkkokuntiin sitoutumaton kristillinen palvelujärjestö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu