Paikalliset

Helsinkiin halutaan vain naisille tarkoitettu nudistiranta

Helsingistä löytyy kymmenittäin uintipaikkoja, mutta alastonuintiin tarkoitettuja rantoja vähemmän. Nyt joukko valtuutettuja ehdottaa naisille omaa nudistirantaa.

Jani Jakonen

Joukko Helsingin kaupunginvaltuutettuja on tehnyt aloitteen naisille tarkoitetun nudistirannan perustamiseksi.

Aloitteen mukaan naisten mahdollisuudet uida alasti Helsingissä ovat vähentyneet. Yrjönkadun uimahalli kun on kesäisin kiinni ja Seurasaaren uimalan naisille varattuja uima-aikoja ollaan vähentämässä.

Toinen alastonuintiin varattu Pihlajasaaren alue puolestaan on etupäässä miesten kansoittama, toteavat aloitteen tehneet valtuutetut.

Heidän mukaansa vain sekakäyttöön tarkoitetut alastonuintialueet eivät palvele molempia sukupuolia. Osa naisista pelkää kokevansa niissä häirintää, ja jättää menemättä.

Aloitteessa todetaan, että merellisen sijaintinsa ja Sipoon suuntaan laajentumisensa ansiosta Helsingistä luulisi löytyvän sopiva paikka myös erityisryhmille tarkoitetulle uimarannalle.

Valtuustoaloitteella penätään uintipaikkoja myös muille erityisryhmille, kuten musliminaisille ja -tytöille. Lisäksi koirien uimapaikkoja haluttaisiin lisää.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 28. helmikuuta. Lautakunnalta oli pyydetty aloitteesta lausuntoa. Lautakunta kuitenkin katsoi asian kuuluvan liikuntaviraston ja liikuntalautakunnan tontille.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu