Paikalliset

HSY: Hanavesi jopa sata kertaa puhtaampaa kuin pullovesi

Vesiekspertit ovat ylistäneet Helsingin seudun hanaveden makua.

Armi Suojanen

Pääkaupunkiseudun hanavesi on saanut jälleen hyvät arvosanat viranomaisten laatutesteissä. Veden toimittamisesta vastaavan Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) mukaan kraanavesi on huomattavasti puhtaampaa kuin kaupoissa myynnissä oleva pullovesi.

HSY:n mukaan pääkaupunkiseudun hanavesi sisältää jopa sata kertaa vähemmän mikrobeja kuin pullovedet. Laskelma perustuu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tutkimuksiin.

Kraanavesi on myös erittäin ympäristöystävällistä. Suurin osa hanavedestä johdetaan pääkaupunkiseudulle Päijänne-tunnelia pitkin. Kuljettamiseen ei siis tarvita ympäristöä kuormittavia ajoneuvoja tai pakkauksia.

HSY:n mukaan kraanaveden laatu perustuu monivaiheiseen puhdistusprosessiin. HSY:n laboratoriossa tehdään vuosittain noin 50 000 vesianalyysiä, joilla tarkkaillaan raakaveden, puhdistusprosessin ja laitoksilta lähtevän talousveden laatua.

Veden laatua seurataan myös vesijohtoverkostossa.

Helsingin ympäristökeskuksen tuoreet tilastot tukevat HSY:n väitettä. Ympäristökeskuksen mukaan Helsingin talousvesi täytti viime vuonna kaikki sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimukset.

Helsingin vesijohtoverkosta löytyi ainoastaan yksi vesinäyte, jossa bakteerien määrä ylitti virallisen suosituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu