Paikalliset

Kouluruuan myynnistä ei vielä päätöstä – ”Välillä jää pelkkää perunaa”

Tähderuoan myyntiä pohditaan Helsingissä vielä. Ruokapalvelun järjestävästä Palmiasta kerrotaan, että kouluruokaa jää yli useimmiten vain vähän.

Johanna Erjonsalo

Opetusviraston ja kouluruokailun tuottavan Palmia-liikelaitoksen mukaan ylijääneen kouluruuan myynti Helsingissä ei olisi ongelmatonta järjestää.

Suurin syy on se, että koska hävikki pyritään minimoimaan jo nyt, ei kouluaterioista normaalisti jää kaikkia osia yli. Ylijäänyt osa voi olla esimerkiksi perunaa ilman kastiketta.

Lisäksi palvelun tuottamiskustannukset saataisivat nousta korkeiksi myytävän ruuan volyymiin nähden. Koulujen ruokasaleja ei ole suunniteltu käytettäväksi ruuan myyntiin ulkopuolisille, joten myynnin toimipisteet, ruoan kuljetus- ja jakelutapa sekä turvallisuusnäkökohdat pitäisi selvittää.

Kaupunginhallitus ei tiistain kokouksessa päättänyt kantaansa kouluruoan myyntiin, vaan jätti Petra Malinin (vas) ja 55 muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen pöydälle.

Kouluruuan myyntikokeilu alkoi Jyväskylästä, josta se on levinnyt muille paikkakunnille. Esimerkiksi Rovaniemellä tähderuoan noudon, kuljetuksen ja jakelun hoitavat vapaaehtoisvoimin eläkeläisjärjestöt, jotka jakavat annokset ilmaiseksi toimintapaikoissaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu