Ruoka

Millä sinä maustat hernekeittosi? Kokeile näitä vaihtoehtoja

Pakasteherneistä syntyy helposti myös keitto.

Heli Koivuniemi

Sinapilla kiitos! Sinapilla ja sipulilla. Mistä sinä pidät?

Marttojen Arja Hopsu-Neuvosen neuvoo Ideakeittiössä lisäämään hernekeittoon luovasti erilaisia mausteita. Perinteisen sinapin ja meiramin sijaan voit laittaa keittoon esimerkiksi valkosipulia, mustapippuria, salviaa, timjamia ja basilikaa.

Paikka maailmassa -blogissa esitellään puolestaan Crème Ninon -keitto, jossa on tuoreita pakasteherneitä, kana- tai kasvislientä, kermaa ja tilkka kuohuviiniä – ja keiton pinnalle vielä rapeaksi paistettua pekonia ja kurpitsansiemeniä.

Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja!

Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto

500 g tuoreita tai pakasteherneitä

1 pieni peruna

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl voita

7 dl kana- tai kasvislientä

n. 1 tl suolaa

pari kierrosta valkopippuria myllystä

1 dl kermaa

tilkka kuohuviiniä

Tarjoiluun:

2 viipaletta pekonia

3 rkl kurpitsansiemeniä

Kuori ja kuutioi peruna, kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata voi kattilassa, ja kuullota siinä hetki sipuleita.

Lisää perunakuutiot ja kypsennä hetki noin 5 minuuttia.Lisää herneet, kana- tai kasvisliemi tai vettä ja liemikuutio, suola ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia eli kunnes herneet ovat pehmenneet.

Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista rapeaksi pannulla. Lisää kurpitsansiemenet pannulle ja paista niitäkin hetki.

Soseuta keitto tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, ja kuumenna sen jälkeen kiehumispisteeseen.Vaahdota kerma kevyesti juuri ennen tarjoilua. Sekoita kerma ja kuohuviinitilkka keiton joukkoon.

Tarjoa heti pekoni-kurpitsansiemenseoksen kanssa.

Alkuperäinen resepti: paikka-maailmassa.blogspot.fi ja Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan -kirjasta.

Amerikkalainen hernekeitto

karkeasti raastettua porkkanaa, jauhelihaa ja tomattipyreetä

hernekeitto

500 g herneitä

3 l vettä

3 suurta porkkanaa karkeana raasteena

1–2 lihaliemikuutiota tai lihafondia

2 sipulia

500 g jauhelihaa

2 rkl sinappia

2 rkl tomaattipyreetä

1 tl meiramia

Huuhtele herneet. Lisää vesi, ja jätä likoamaan yön yli. Keitä herneitä liotusvedessään noin 2–3 tuntia. Kuullota sipuli, ruskista jauheliha.

Lisää ne ja karkeaksi raastettu porkkana keittoon. Lisää lihaliemikuutiot esimerkiksi Knorrin Fond du Chef -fondikuutioita.

Keitä, kunnes porkkanaraaste on pehmennyt ja lisää mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lähde: Puutarhapörriäinen -blogi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu