Paikalliset

Katuruoka veti 20 000 herkkusuuta – katso lukijoiden kuvat

BBQ-ruokaa tarjonnut jenkkityylinen koulubussi keräsi eteensä pitkät jonot.

Scoopshot

Helsingin ydinkeskustan Torikortteleissa järjestetty Streat Helsinki EATS -tapahtuma onnistui yli järjestäjien odotusten. Viime lauantaina järjestetty tapahtuma keräsi parikymmentätuhatta ihmistä maistelemaan katuruokaa.

Tapahtumassa ruokaa tarjosi 37 katukeittiötä ja tapahtumassa myytiin noin 25 000 katuruoka-annosta.

– On hienoa saada Helsingin tapahtumien joukkoon tällainen uusi kansainvälisen luokan kokonaisuus. Streat Helsinki paitsi elävöittää kaupunkia, myös antaa uutta ajateltavaa kaupungin virkamieskunnalle sekä koko ravintolamaailmalle ja synnyttää uusia toimijoiden verkostoja, Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikula sanoo.

Tapahtumaan odotettiin 10 000 kävijää ja ennuste ylittyi yli 10 000 kävijällä. Ajoittain ruokakojuihin oli pitkiä jonoja.

– Ihmiset jaksoivat nyt jonottaa pitkiä aikoja, mutta voisihan toiminta olla pysyvämpääkin eikä vain festivaalin kaltaiseen juhlapäivään liittyvää, Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian vetäjä ja Streat Helsingin kokoonkutsuja Ville Relander toteaa.

– Ensimmäinen Streat Helsinki EATS tulee jäämään historiankirjoihin Helsingin ja katuruoan kihlajaispäivänä. Tämä saa ajattelemaan, mihin torimme, sisäpihamme ja muut avoimet tilat voisivat taipua tulevaisuudessa ja mitä festivaali- ja toriruoka voi tulevaisuudessa olla, Relander jatkaa.

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös oheistapahtumat Streat Helsinki TALKS ja Streat Helsinki PARTIES.

Streat Helsinki TALKS keräsi 22 kansainvälistä huippupuhujaa ja 500 innostunutta konferenssivierasta Messukeskukseen perjantaina 21. maaliskuuta. Konferenssissa luotiin uusia verkostoja, kuultiin eri kaupunkien katuruokakäytännöistä ja tutustuttiin erilaisiin katuruokayrittäjiin eri puolilta maailmaa.

Katuruokaa sai maistella sisätiloissa Streat Helsinki PARTIES -tapahtumassa, joka keräsi yli 500 katuruoan ystävää Teurastamon Kellohalliin. Streat Helsinki PARTIES tarjosi huippukokkien valmistamaa katuruokaa.

Streat Helsingin jatko on avoin mutta varma.

– Emme lyö vielä lukkoon, mitä seuraavaksi teemme. Se riippuu siitä, miten asiat kehittyvät meillä sekä maailmalla ja mikä toimintatapa tuntuu tulevaisuudessa parhaalta. Katuruokayrittäjät suhtautuvat nyt positiivisesti kaupunkiin eikä tätä luottamusta ole vara menettää. Tavalla tai toisella jatkoa seuraa, Relander lupaa.

– Haluamme katuruoan osaksi Torikorttelien arkea, kertoo Torikorttelien kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo.

Streat Helsingin pääjärjestäjät olivat Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategia, Torikorttelit (Streat Helsinki EATS), Teurastamo (Streat Helsinki PARTIES) ja Messukeskus (Streat Helsinki TALKS). Toteutuksessa oli mukana myös niin ministeriötason toimijoita kuin pienyrittäjiä. Käytännön toteutukseen osallistui suuri joukko yhteisöjä, ruoka-aktiiveja, ammattilaisia, harrastajia, yrittäjiä ja muita nälkäisiä katuruokafaneja.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu