SPR Pohjois-Helsingin osasto

SPR:n Pohjois-Helsingin osasto toi pakolaisten asemaa esille SPR-viikolla

SPR:n vapaaehtoiset Raija Rajala ja Satu Komulainen eläytyvät pakolaisen arkeen.

Salla Leijavuori

Suomen Punaisen Ristin Pakolaisteltta-kiertue saapui torstaina 8.5. Malmitalolle. Malmitalon aulaan pystytetyssä teltassa vapaaehtoistyöntekijät kertoivat ohikulkijoille pakolaisen arjesta ja esittelivät teltan esineistöä. Malmilta kiertue siirtyi perjantaiksi Kauppakeskus Kaareen.

Pakolaisteltta-kiertueen tavoitteena on lisätä tietoa pakolaisten tilanteesta ja tuoda uusia näkökulmia pakolaisista käytävään keskusteluun. Tavoitteena on myös vaikuttaa kuntien halukkuuteen ottaa pakolaisia vastaan.

Perjantaina 9.5. osasto oli mukana Helsingin medialukion globaalikasvatuksen teemapäivässä. Teemapäivän aikana lukion opiskelijat tutustuivat eri järjestöjen työpajoissa, luennolla ja infopisteitä kiertämällä globaaliin vastuuseen. Punaisen Ristin työpajassa opiskelijat osallistuivat pakolaisen valintapeliin, jonka tarkoituksena on asettaa pelaaja pakolaisen asemaan. Pelissä joudutaan tilanteeseen, jossa pakolaisen on päätettävä paosta tai jäämisestä.

Punainen Risti oli esillä lukion teemapäivässä myös omalla infopisteellään, josta lukiolaiset saivat tietoa vapaaehtoistoiminnasta.

SPR Pohjois-Helsingin osasto

Aikaisempia kirjoituksia

SPR Pohjois-Helsingin osasto

Suomen Punaisen Ristin Pohjois-Helsingin osasto on osa kansainvälistä Punaista Ristiä, jonka perustehtävänä on lievittää inhimillistä hätää. Kansallisilla jäsenjärjestöillä on lisäksi omia tehtäviä, jotka täydentävät kunkin maan sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä katastrofivalmiutta. 

Pohjois-Helsingin osasto auttaa omalla alueellaan hätään joutuneita kanssaihmisiään.

http://rednet.punainenristi.fi/pohjois-helsinki

 

Uusimmat mielipiteet