Muokkaa

Vanttu ja Minttu seikkailevat ensi kertaa yhdessä

Maikki Harjanne ja lapsenlapsi Säde Alanko sekä hänen kaverinsa Kiia Vehviläinen pitivät Vantusta ja

Mintusta ja kadonneesta kanasta.

Minttu (Heini Uusipaavalniemi), Kana (Annimaria Koivunen) ja Vanttu (Jonne Putkonen) seikkailevat Tervasaaressa koko kesän.

Maikki Harjanteen rakastetut hahmot Minttu ja Vanttu seikkailevat ensimmäistä kertaa yhdessä Helsinki International Theatren tuottamassa lastennäytelmässä Tervasaaren amfiteatterissa. Aikaisemmin he ovat esiintyneet erillisissä kirjasarjoissa.

Anna Jaanisoon käsikirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Vanttu ja Minttu ja kadonnut kana päähenkilöt lomailevat mummon luona ja lähtevät etsimään mummon kadonnutta kanaa pihoillta, metsästä ja kylältä. Kaveria vailla olleella Irma-tädillä taitaa olla jotain salattavaa. Vantun ja Mintun luoja Maikki Harjanne katsoi ensinäytöksen tyttärensä ja lapsenlapsensa kanssa. Hän piti esitystä oikein hauskana.

─Siinä on hyvä musiikki ja hyvät näyttelijät ja se on sopivan mittainen tämän ikäisille lapsille.

Kirjailija sanoi tuntevansa näytelmän hahmot omikseen, vaikka tarina on teatterin synnyttämä. Hän oli erityisen ihastunut ilmeikkääseen kanaan. Myös Harjanteen lapsenlapsi Säde Alanko ja hänen kaverinsa Kiia Vehviläinen pitivät esitystä oikein kivana ja hauskana. He tietysti tuntevat hyvin sekä Vantun että Mintun entuudestaan.

Kolme varttia kestävästä Tervasaaren näytelmästä voivat huoletta nauttia niin lapset kuin vanhemmatkin.

Kuva ja teksti: Kaarina Alanko

 

Vanttu ja Minttu ja kadonnut kana Helsingin Tervasaaren amfiteatterissa 16.6.-17.8.2014.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Anna Jaanisoo. Rooleissa: Jonne Putkonen, Heini Uusipaavalniemi, Annimaria Koivunen ja Antti Wuokko.

Lisätiedot ja lippuvaraukset: www.vanttujaminttu.blogspot.fi tai 046 9066 813.

HIT Helsinki

HIT Helsinki toimii kansainvälisesti ilman pysyvää lavaa tai omaa toimitilaa ja työryhmät kootaan produktiokohtaisesti. Tämä mahdollistaa eri alojen taiteilijoiden sekä ulkomaisten vierailijoiden yhteistyöt.

HIT Helsingin perustivat keväällä 2009 teatteri-ilmaisun ohjaajat Anna Jaanisoo ja Meiju Lampinen sekä näyttelijä Iida-Maaria Lindstedt.