Helsingin Luistelijat

Jäätanssijat kotiutuneet uuteen seuraansa

Olli-Pekka Juhola

Jäätanssin kilpaluistelijoiden siirtyminen Helsingin Luistelijoihin teki seurasta yhden Euroopan suurimmista jäätanssiseuroista. Helsingin Luistelijoilla on nyt 13 jäätanssiparia.

”Seura on kilpaluistelijoiden määrässä Euroopan huipulla. Meidän seniorimme nousevat myös vahvasti rankingissa, joten olemme aika vahvoilla”, arvioi HL:n tuoreen jäätanssitoimikunnan puheenjohtaja Pia Ek, itsekin entinen luistelija, valmentaja ja spesialisti, joka vaihtoi aikanaan valmentajan työn asianajajan uraan.

Jäätanssin kilpaparit siirtyivät HL:n luisteluperheeseen loppukesästä. Kolmikko Henna Lindholm-Ossi Kanervo, Cecilia Törn-Jussiville Partanen sekä Olesia Karmi-Max Lindholm käyvät tälläkin kaudella keskinäistä kilpailua sijoituksista. Viime kaudella arvokilpailuissa Suomea edustivat Henna ja Ossi. Kaikki kolme paria nähdään viikonvaihteen Finlandia Trophyssa.

”Tasavahvoja pareja. Siksi jokaisen parin on pakko treenata kovaa, sillä keskinäinen kilpailukin on todella kovaa”, Pia Ek luonnehtii.

Ossi, Max ja Jussiville suorittavat parhaillaan asepalvelustaan Urheilukoulussa Santahaminassa, mutta eivät tingi silti harjoittelustaan. Huippuparit harjoittelevat nytkin Myllypurossa joka päivä kolme tuntia jäällä ja sen jälkeen oheisharjoituksia.

”Koska pojat ovat armeijassa, joudumme vähän järjestelemään harjoituksia, sillä heidän on  iltapäiviksi palattava asepalvelukseen. Lisäksi maanantaista on tullut jäätanssijoiden vapaapäivä, koska silloin pojat ovat koko päivän kiinni varuskunnassa. Mutta näin jatkuu enää seitsemän – kahdeksan kuukautta”, Pia Ek toteaa.

Maurizio & kumppanit

Seuran päävalmentajajoukkoa vahvistaa jäätanssin päävalmentaja Maurizio Margaglio, joka vuonna 2001 voitti parinsa Barbara Fusar-Polin kanssa sekä Euroopan että maailman mestaruuden. Vuotta myöhemmin pari saavutti pronssia talviolympialaisissa Salt Lake Cityssä. Maurizio on työskennellyt Suomessa jo useamman vuoden.

Seuran vahvuuteen liittyivät myös sivutoiminen valmentaja Pia-Maria Gustafsson. Jäätanssin luistelukoululaisia vetää Piia Juhamo. Aikuisluistelijoita valmentavat Marco Saracino ja Sasha Palomäki.

”Meidän on tarkoitus edistää aikuisluistelua, sillä meillä on aikuisiakin vetämässä erittäin tasokkaat valmentajat. Alkeisryhmä on torstaisin ja edistyneiden ryhmä lauantaisin”, Pia Ek selvittää.

Helsingin Luistelijoihin on kotiutunut kaikkiaan 30 jäätanssijaa. Junioreissa on kaksi paria kansallisessa sarjassa ja yksi pari SM-tasolla. Noviisipareja on kolme kansallisessa sarjassa ja kolme SM-sarjassa ja lisäksi yksi debytanttipari.

 SM-tasolla nähdään uusi junioripari, kun  Helmi Rytkönen on saanut parikseen venäläisen Mihail Homichenokinin. Heidät nähdään toivottavasti toisessa valinnassa”, Pia Ek paljastaa.

Luisteluperheeltä lämmin vastaanotto

Jäätanssijat ovat Pia Ekin mukaan kotiutuneet  hyvin Helsingin Luistelijoihin.

”Seura on suhtautunut erittäin myönteisesti uuteen, kolmanteen lajiinsa. Kaikki ovat toivottaneet meidät tervetulleiksi.”

Pientä päänvaivaa ovat tuoneet vain jääajat, sillä siirtyminen seurasta toiseen tapahtui jäävuorojen jaon jälkeen.

”Huippuparit luistelevat pääosin päivisin, joten heidän harjoitusaikataulunsa on taattu.  Sen sijaan nuoremmille kilpapareille aikataulut ovat osin haasteellisia. Kun suurin osa on yläkouluikäisiä, joiden koulu päättyy kello 16 ja harjoitukset alkavat kello 15 tai 15.30, on aikataulutus välillä vaikeaa. Mutta kokonaisuudessaan tilanne on hyvä.”

Helsingin Luistelijat

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Luistelijat

Helsingin Luistelijat (HL) on Suomen vanhin suomenkielinen luisteluseura, joka on perustettu 1908. Seurassa harjoitetaan taitoluistelutoimintaa sekä harraste- että kilpatasolla. Seuran nuorimmat jäsenet oppivat perusluistelun ja taitoluistelun alkeet luistelukoulussa. Luistelukoulusta on mahdollisuus edetä joko valmennus- tai harrasteryhmiin. Harrastuspohjalta taitoluistelua voi jatkaa Show-ryhmissä. Kilpaurheilijoita seurassa on yksinluisteluryhmissä ja muodostelmajoukkueissa. Erityisesti HL:n muodostelmajoukkue Marigold IceUnity on tunnettu moninkertaisena maailmanmestarina. Eri yksin- ja muodostelmaluistelun tasoryhmissä on noin 300 aktiivista luistelijaa.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet