Roihu

Miesten pesäpallokenttä Itä-Helsinkiin?

Liikuntavirasto järjesti maanantaina 8.12. keskustelutilaisuuden koskien Herttoniemen urheilupuistoon suunniteltua perusparannusta ja hiekkatekonurmea. Tarkoituksena on vuosien odotuksen jälkeen vastata Roihun anomuksiin ja rakentaa miesten rajoilla varustettu pesäpallokenttä. Se olisi toinen laatuaan Helsingissä, sillä ainoa tällä hetkellä pelikuntoinen on Meilahdessa. Kentän myötä mahdollistuisi poikien ja miesten pesäpalloharrastus Itä-Helsingissä sekä samalla se myös keventäisi ruuhkaa kesäisin täyteen buukatulta Roihuvuoren pesäpallokentältä.

 

– Nythän tilanne on se, ettei kentillä juurikaan ole tilaa pelikauden aikaiseen harjoitteluun, sillä kesäkauden aikana siellä pelataan pitkälti toistasataa ottelua, selventää Roihun puheenjohtaja Leila Vasama.

 

Pesäpallokenttää kaavailtiin alun perin Myllypuroon, mutta hankkeelle varatut 600 000€ eivät riitä kynnöspellon muuttamiseen nykyvaatimuksiin vastaavaksi pesäpallokentäksi. Myös katsomo- ja pukusuojarakennusten mahduttaminen kaavoitetulle alueelle on ollut kyseenalainen, samoin Myllypuron liikenneyhteydet suurempia pesäpallotapahtumia ajatellen. Osin näistä syistä, mutta eniten taloudellisista syistä liikuntavirastossa päädyttiin pohtimaan muita vaihtoehtoja kentän mahdolliseksi sijainniksi.

 

Herttoniemen urheilupuistossa on tällä hetkellä suuri hiekkakenttä, jota ympäröi juoksurata. Alueella on myös pukusuojat, paikoitusalueet ja muut tarvittavat jo valmiina, joten virallisessa ottelukäytössä olevaa pesäpallokenttää ajatellen ei tarvitsisi muuta kuin tekonurmi rajoineen. Sen lisäksi rahaa ilmeisesti vielä jopa jäisi pieniin kunnostuksiin ja lähialueen asukkaiden iloksi suunniteltuihin lähiliikuntavälineisiin.

 

– Herttoniemeläisten vastustus tuli meille suurena yllätyksenä. Ajattelimme, että suunnitelma kuulostaa hyvältä: kenttä paranisi. Näin pesäpalloilijoiden, koululaisten, lastenliikuntakerhojen ja vaikkapa paikallisten nuorten omien peliporukoidenkin olisi siellä mukavampi kesäisin liikkua. Mutta ei. Pesäpallokenttää ei sinne haluta.

 

Keskustelutilaisuudessa tuotiin vahvasti esille, että “Herttoniemessä kaikki pelaavat jalkapalloa”. Siellä on aina pelattu, pelataan ja tullaan aina pelaamaan jalkapalloa. Siellä on koulu, jossa pelataan jalkapalloa. Kaikki 9000 länsiherttoniemeläistä pelaavat jalkapalloa ja haluavat lastensakin pelaavan jalkapalloa. Aikuisfutaajille kenttä tulisi olemaan liian kova, mutta lapsille se vielä soveltuisi. Jos sinne nyt siis laitetaan pesiskenttä, ei sinne ikinä tulla saamaan jalkapallonurmea, jolla myös aikuisten olisi hyvä pelata.

 

– Pesäpallon ja jalkapallon vastakkain asettaminen on suuri yllätys. Roihussa ajattelemme, että kaikki liikkuminen on lapsille ja nuorille hyväksi. On kamalaa, jos yleiselle hyödylle ja totuuden nimissä myös lajien väliselle tasa-arvolle sanotaan ei vain muutaman äänekkään vastustajan vuoksi.

 

Ongelma on se, ettei rahaa futiskenttään ole ja tuskin tulee ihan lähiaikoina olemaankaan. Helsingissä on jo nyt kymmenittäin jalkapallokenttiä, niin hiekka- kuin nurmikenttiäkin.  Pesiskenttiä, joilla pojat ja miehet pystyisivät pelaamaan, on se yksi. Rahat on nyt varattu pesiskenttään. Siitä samalla hyötyisivät lapset, aikuiset, nuoret, vanhat, miehet, naiset, hertsikalaiset ja roihulaiset.

 

Me Roihussa emme aio antaa periksi tässä asiassa, vaan pidämme kiinni siitä, että meidän poikajunioreillemme löytyy mahdollisuus jatkaa harrastustaan Roihussa vaikka läpi elämän. Ensi kaudella Roihussa vihdoinkin vuosien uurastuksen jälkeen pelaa myös B-poikien joukkue! Lisäksi seuramme on kasvussa ja tarvitsemme lisätilaa myös nais- ja tyttöjoukkueillemme harjoitus- ja pelipaikaksi.

 

– Toivomme, että lapset ja nuoret harrastaisivat liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti ja että lähialueilta löytyisi mukavia, turvallisia ja mahdollisimman ympärivuotisessa käytössä olevia liikuntapaikkoja ei vain meille, vaan kaikille!

 

Monet seurat kautta Suomen mahdollistavat kenttäprojekteja olemalla itse aktiivisia, kartoittamalla vaihtoehtoja, kyselemällä tarjouksia ja jopa osallistumalla kentänrakennustalkoisiin.

 

– Miksi ei meillä? Hyviä ideoita otetaan vastaan! 

Roihu

Aikaisempia kirjoituksia

Roihu

Roihu – Liikunnan iloa hyvässä seurassa

Itähelsinkiläinen Roihu on liikuttanut lapsia, nuoria ja aikuisia jo vuodesta 1957 lähtien. Roihu on monipuolinen urheiluseura, mutta parhaiten se tunnetaan pesäpallosta.

Roihussa eletään hyvin aktiivista aikaa: Roihun naiset ja B-tytöt pelaavat superpesistä ja nuorissa harrastajien määrät ovat nousussa. Pesäpallo tekee tuloaan jälleen myös Helsinkiin.

Seura tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua ohjattuun urheiluun. Tavoitteena on kehittää lapsista ja nuorista liikunnan aktiivisia harrastajia sekä tukea heidän kasvuaan yhteistoimintakykyisiksi ja monitaitoisiksi kansalaisiksi.

Roihu on Sinettiseura. Roihussa aikuiset kantavat vastuuta kaikista nuorista ja nuorille tarjotaan turvallinen yhteisö kasvuun ja kehitykseen.

Pääkaupunkiseutu asettaa perisuomalaiselle pesäpalloharrastukselle omat vaatimuksensa. Täällä on paljon lajeja kilpailemassa sekä harrastajista että harrastuspaikoista. Roihu on upeasti ottanut  
haasteen vastaan koko ajan uudistumalla ja kehittämällä toimintaansa nykypäivän odotusten tasolle. Roihussa asiat tehdään yhdessä yhteiseksi hyväksi.

Tässä on seura, johon kannattaa liittyä!

 

Uusimmat mielipiteet