Koripalloseura Sykki

Koripallokipinä perhekoriksesta?

Tiina Sandberg

Tai muuten vaan mukava yhteinen liikuntatuokio

Joka lauantai kello kymmenen Haagan liikuntasali täyttyy pienistä pomputtelijoista ja näiden vanhemmista. Ideana on liikkua ja leikkiä ja pitää hauskaa, siinä sivussa annetaan koripallokipinälle mahdollisuus syttyä.

Sykin perhekorikseen on syksystä lähtien osallistunut viidestä kymmeneen perhettä kerralla. Vetäjinä toimivat vuoroviikoin Petteri ja Emma.

”Emmalla on hyvällä tavalla pedagoginen ote touhuun, Petteri on aktiivinen ja täysillä mukana. Molemmilla on vahva koristausta ja taito olla lasten kanssa, ja vaihtelu on virkistävää”, yksi vanhemmista kiteyttää.

Perhekoriksen idea on aivan lyömätön: pieni ja arkakin lapsi uskaltautuu mukaan tutun aikuisen kanssa, ja kun jokaiselle lapselle on aikuinen mukana, pystytään tekemään asioita paljon monipuolisemmin kuin yleensä kerhoissa ja treeneissä. Aikaa ei tosiaankaan kulu jonossa seisoskeluun ja oman vuoron odotteluun.

Pallo on aika usein leikeissä mukana, mutta yhtä tärkeää on motoriikan ja yleisen liikkuvuuden kehittäminen.

”Totuttelemme palloon ja sen ominaisuuksiin, hypimme pallon yli, väistelemme palloa, heitämme palloa, heitämme korejakin, mutta yhtä paljon harjoittelemme kaikkea muuta kivaa esimerkiksi kuperkeikkoja, puolapuilla kiipeilyä, temppurataa”, Petteri kertoo.

Syitä viihtymiseen on yhtä monia kuin on perheitäkin:

”Olimme ajatelleet korista harrastuksena, tämä tuntuu tosi kivalta tavalta aloittaa ja tutustua lajiin. Hauskaa on kun voi itse olla myös mukana ja virkistää omia koripallotaitojaan.”

”Hienoa että mukaan voi ottaa myös isosiskon, joka osallistuu sen mukaan miten kiinnostunut hän on. Enemmän hän kuitenkin tykkää tehdä jumppaliikkeitään sivummalla.”

”Meidän poika käy välillä supermikroissa ja välillä täällä.”

”Toivon että juniori saa koriskipinän.”

Mukaan voi tulla koska vaan, sitoutumista ei tarvita kuin yhdeksi kerraksi kerrallaan.

Koripalloseura Sykki

Aikaisempia kirjoituksia

Koripalloseura Sykki

Sykki ry on koripalloon keskittyvä urheiluseura. Toiminta alkoi Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun liikunnanopettajien vetämänä koripallokerhona, joukkueet pelasivat Panttereiden junioreissa.

Vuonna 1976 pelaajien vanhemmat perustivat koripalloseura Sykki ry:n, tavoitteenaan luoda koripalloseura, jonka toiminta on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua.

Sykki ry:ssä on lapsia ja nuoria erityisesti Länsi- ja Pohjois-Helsingin alueelta, noin puolet pelaajista tulee SYK:n koulusta. Tarjoamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa koripalloa sekä kilpa- että harrastustasolla.

Seuralla on noin 350 jäsentä supermikroista vanhempien haastekorikseen.

Uusimmat mielipiteet